А ви це знали? Чи потрібно до дерунів додавати цибулю

Якщо на одній кухні збереться дві господині, то суперечок про те, як правильно готувати навіть найпростішу страву не уникнути, передають Патріоти України.

Так і у випадку із дерунами. Одні господині вважають, що цибуля – це обов’язковий інгредієнт страви, інші впевнені, що цей овоч тільки псує весь смак.

Подробиці

Рецепт класичних дерунів містить наступні інгредієнти.

Розрахунок на 5 картоплин:

  • цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • яйце куряче 1 шт.;
  • борошно пшеничне 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений і сіль за смаком;
  • олія рослинна для смаження.

Як готувати

Картоплю миємо, чистимо і тремо на дрібну тертку. Слідом за нею тремо на тертку цибулю прямо в картопляну масу.

Потім додаємо сире яйце та спеції, а в кінці борошно.

Суміш потрібно перемішати до однорідної маси.

Розігріваємо на сковороді рослинну олію і столовою ложкою викладаємо картопляні оладки.

Смажити деруни слід на середньому вогні.

До столу готову страву подають зі сметаною або вершками, збитими з часником та сіллю.

Смачного!

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...