А ви це знали? Чи потрібно до дерунів додавати цибулю

Якщо на одній кухні збереться дві господині, то суперечок про те, як правильно готувати навіть найпростішу страву не уникнути, передають Патріоти України.

Так і у випадку із дерунами. Одні господині вважають, що цибуля – це обов’язковий інгредієнт страви, інші впевнені, що цей овоч тільки псує весь смак.

Подробиці

Рецепт класичних дерунів містить наступні інгредієнти.

Розрахунок на 5 картоплин:

  • цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • яйце куряче 1 шт.;
  • борошно пшеничне 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений і сіль за смаком;
  • олія рослинна для смаження.

Як готувати

Картоплю миємо, чистимо і тремо на дрібну тертку. Слідом за нею тремо на тертку цибулю прямо в картопляну масу.

Потім додаємо сире яйце та спеції, а в кінці борошно.

Суміш потрібно перемішати до однорідної маси.

Розігріваємо на сковороді рослинну олію і столовою ложкою викладаємо картопляні оладки.

Смажити деруни слід на середньому вогні.

До столу готову страву подають зі сметаною або вершками, збитими з часником та сіллю.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Ці породи собак стануть ідеальними друзями для вашої сім’ї - порада експерта

четвер, 21 серпень 2025, 9:15

Завести собаку - рішення, яке змінює життя і вимагає обдуманого підходу. Вибір породи визначає характер, потреби у догляді та здоров’я тварини, а також комфорт усієї родини, передають Патріоти України. Ветеринар др. Бен Симпсон-Вернон, відомий у TikTok...

Буде смакота! Як замаринувати шашлик, щоб він був м'яким та соковитим

четвер, 21 серпень 2025, 8:44

Ідеальний соковитий шашлик виходить саме зі свинини. Але обрати правильне м'ясо замало. Потрібно добре замаринувати продукт та вдало поєднати смаки. Для цього використайте різноманітні сезонні овочі, передають Патріоти України. Ідея приготування сокови...