А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України.

Як виявилося, із цього приводу існують суворі правила.

Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати.

Подробиці

За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати кришку

Тушкування

Картопля повинна вийти м’якою, просоченою соком овочів та ароматною. Домогтися потрібного результату без кришки неможливо.

Досвідчені господині спочатку активно смажать її для того, щоб у картоплі утворилася скоринка. Це необхідно для того, щоб продукт не втратив форму під час тушкування. Спочатку ми кришку не використовуємо, а потім тушимо саме під нею.

Варіння

Певно, більшість знають про те, що використання кришки допомагає прискорити процес приготування, тому від неї не варто відмовлятися.

Також приготована під накритою кришкою картопля виходить більш корисною та смачною.

Однак невелику щілину для виходу повітря залишити таки варто.

Коли не потрібно використовувати кришку?

Смаження

Якщо ви любите смажену картоплю з хрусткою скоринкою, то кришку використовувати не варто категорично. В іншому випадку ви знову ризикуєте отримати тушену картоплю.

Якщо ви боїтеся, що картопля пригорить, то вам варто смажити її невеликими порціями на достатній кількості олії.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...