Рис дуже популярний в раціоні багатьох з нас. Щоб ця крупа вийшла вдало, є кілька нехитрих прийомів. Один з них відноситься до того, чи потрібно мити рис перед варінням. Тому досвідчені кулінари відповіли на це хвилююче багатьох господинь питання і розповіли, як промивати рис, передають Патріоти України.
Спочатку давайте розберемося, навіщо мити рис перед варінням, тому що відповідь для багатьох не очевидна. А ще багато хто з нас і зовсім сумніваються в тому, чи треба мити рис перед варінням. Але кулінари радять перед варінням ретельно промивати крупу холодною водою до прозорості. Ця процедура змиє зайвий крохмаль і пил з зерняток.
Кулінари наполягають, що промивати потрібно всі сорти рису, але ця процедура злегка різниться для них. Для цільнозернового підійдуть такі дії:
З білим рисом дії будуть такими ж, тільки тримати під водою його потрібно довше - хоча б пару хвилин.
Досвідчені кулінари радять промивати будь-який рис, навіть дорогі сорти і пропарений. Справа в тому, що не відомо, де і як він зберігався до того як був запакований. Краще таку крупу помити два або три рази.
Кулінари пояснили, що таким чином ви зробите рис чистим і без зайвого крохмалю і не дасте йому злипнутися. Але, наприклад, ви забули це зробити, то тоді точно дізнаєтеся, що буде, якщо не промити рис перед варінням - у вас вийде злипла маса непривабливого вигляду.
Коли рис якісний, добре промитий і приготований, то промивати його після готовності не варто. Але, якщо ви все ж віддаєте перевагу промивати його після приготування, то запам'ятайте, що оброблені сорти миють в теплій воді, а дорогі - в холодній.
Це той випадок, коли можна обійтися без попереднього миття крупи. Кулінари відзначили, що для рисової каші необхідний саме клейкий рис і краще взяти круглозернистий. Вони додали, що для цієї страви рис не миють і після варіння. В іншому випадку порушиться однорідність каші.
Кулінари з досвідом рекомендують обов'язково промити рис, навіть пропарений. Якщо ви берете, наприклад, літрову банку крупи, то її потрібно висипати в каструлю об'ємом не менше 4 л. Візьміть теплу воду, ні в якому разі не холодну, інакше рис потріскається. Залийте воду і акуратно перемішайте пальцями у напрямку від дна до верху і злийте. Таку процедуру зазвичай повторюють пару раз.
А ось що буде, якщо не промити рис для плову, ви зрозумієте відразу, як тільки подивіться. Консистенція порушиться, і замість розсипчастого плову на виході ви отримаєте липку кашу. Тому кулінари підкреслюють -чим краще промитий рис, тим більш розсипчасте у вас вийде блюдо.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...