А ви це знали? Чи потрібно мити рис перед варінням

Рис дуже популярний в раціоні багатьох з нас. Щоб ця крупа вийшла вдало, є кілька нехитрих прийомів. Один з них відноситься до того, чи потрібно мити рис перед варінням. Тому досвідчені кулінари відповіли на це хвилююче багатьох господинь питання і розповіли, як промивати рис, передають Патріоти України.

Спочатку давайте розберемося, навіщо мити рис перед варінням, тому що відповідь для багатьох не очевидна. А ще багато хто з нас і зовсім сумніваються в тому, чи треба мити рис перед варінням. Але кулінари радять перед варінням ретельно промивати крупу холодною водою до прозорості. Ця процедура змиє зайвий крохмаль і пил з зерняток.

Як промивати рис до варіння

Кулінари наполягають, що промивати потрібно всі сорти рису, але ця процедура злегка різниться для них. Для цільнозернового підійдуть такі дії:

  • насипте потрібну кількість рису в друшляк;
  • опустіть під струмінь холодної води;
  • потримайте крупу так півхвилини;
  • струсіть крупу і перекладіть в каструлю для варіння.

З білим рисом дії будуть такими ж, тільки тримати під водою його потрібно довше - хоча б пару хвилин.

Чи потрібно мити пропарений рис перед варінням

Досвідчені кулінари радять промивати будь-який рис, навіть дорогі сорти і пропарений. Справа в тому, що не відомо, де і як він зберігався до того як був запакований. Краще таку крупу помити два або три рази.

Кулінари пояснили, що таким чином ви зробите рис чистим і без зайвого крохмалю і не дасте йому злипнутися. Але, наприклад, ви забули це зробити, то тоді точно дізнаєтеся, що буде, якщо не промити рис перед варінням - у вас вийде злипла маса непривабливого вигляду.

В якій воді промивати рис після варіння

Коли рис якісний, добре промитий і приготований, то промивати його після готовності не варто. Але, якщо ви все ж віддаєте перевагу промивати його після приготування, то запам'ятайте, що оброблені сорти миють в теплій воді, а дорогі - в холодній.

Чи потрібно промивати рис для каші - проста відповідь

Це той випадок, коли можна обійтися без попереднього миття крупи. Кулінари відзначили, що для рисової каші необхідний саме клейкий рис і краще взяти круглозернистий. Вони додали, що для цієї страви рис не миють і після варіння. В іншому випадку порушиться однорідність каші.

Чи потрібно промивати рис для плову

Кулінари з досвідом рекомендують обов'язково промити рис, навіть пропарений. Якщо ви берете, наприклад, літрову банку крупи, то її потрібно висипати в каструлю об'ємом не менше 4 л. Візьміть теплу воду, ні в якому разі не холодну, інакше рис потріскається. Залийте воду і акуратно перемішайте пальцями у напрямку від дна до верху і злийте. Таку процедуру зазвичай повторюють пару раз.

А ось що буде, якщо не промити рис для плову, ви зрозумієте відразу, як тільки подивіться. Консистенція порушиться, і замість розсипчастого плову на виході ви отримаєте липку кашу. Тому кулінари підкреслюють -чим краще промитий рис, тим більш розсипчасте у вас вийде блюдо.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...