А ви це знали? Чи потрібно солити олів’є - не всі господині дають правильну відповідь

Олів’є часто з’являється на наших столах восени та взимку, тому в деяких салат асоціюється зі святковим гулянням, передають Патріоти України.

Кожна господиня має свою техніку приготування страви.

Деякі продукти можна замінювати, щоб надати салату новий відтінок смаку.

Подробиці

Однак часто у кулінарів виникає питання про те, чи потрібно солити олів’є.

Якою ж буде правильна відповідь?

Все залежить від того, з яких продуктів ви будете готувати страву. Наприклад, при додаванні маринованих огірків сіль не слід вводити. Якщо ж смак вам здається трохи прісним, то можна потішити себе невеликою кількістю солі.

Багато досвідчених господинь використовують іншу хитрість.

Щоб не додавати сіль до складу олів’є, додайте її у воду під час варіння картоплі та моркви.

Тоді смак стане яскравішим.

Якщо ви готуєте рецепт на основі солоної червоної риби, то в солі потреби немає.

А ось “літній” варіант олів’є з додаванням свіжих огірків обов’язково потребує солі. Найкраще солити страву у кінці приготування.

Джерело: ПростоВей

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...