Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є, передають Патріоти України.Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння?
Якщо ви не будете знімати пінку, що утворюється в процесі приготування бульйону чи варіння м'яса, в результаті вона буде осідати на дно великими пластівцями. Відбувається так тому, що під впливом високої температури відбувається денатурація — змінюється структура білка. Чи шкідливо це і як цього уникнути?
Для організму пінка, яка з'являється під час приготування м'яса, не становить жодної загрози. Але вже готовій страві вона може нашкодити. Ось чотири причини, чому краще прибирати пінку з м'яса під час варіння:
Уникнути цю проблему можна за допомогою аж трьох способів:
Зазвичай після проведення цих маніпуляцій пінка не з'являється або утворюється в дуже малій кількості. Якщо ж вона все ж піднялася, її можна легко зняти за допомогою шуміки чи ложки.
Тальятелле, спагетті, канелоні, фузіллі — малий перелік макаронних виробів, які люблять готувати італійці. Вони точно знають кулінарні секрети, про які інші не здогадуються. Як не переварити, як зробити, щоб не злиплися, — з макаронами буває не все так...
Християни східного обряду 24 січня за новим стилем вшановує пам'ять преподобної Ксенії Римської і мученика Вавили Сицилійського, а також сирійського пустельника преподобного Македонія. За старим стилем 24 січня вшановували пам'ять Феодосія Великого і Ф...