Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є, передають Патріоти України.Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння?
Якщо ви не будете знімати пінку, що утворюється в процесі приготування бульйону чи варіння м'яса, в результаті вона буде осідати на дно великими пластівцями. Відбувається так тому, що під впливом високої температури відбувається денатурація — змінюється структура білка. Чи шкідливо це і як цього уникнути?
Для організму пінка, яка з'являється під час приготування м'яса, не становить жодної загрози. Але вже готовій страві вона може нашкодити. Ось чотири причини, чому краще прибирати пінку з м'яса під час варіння:
Уникнути цю проблему можна за допомогою аж трьох способів:
Зазвичай після проведення цих маніпуляцій пінка не з'являється або утворюється в дуже малій кількості. Якщо ж вона все ж піднялася, її можна легко зняти за допомогою шуміки чи ложки.
Здоров'я шкіри значною мірою залежить не тільки від зовнішнього догляду, але й від того, що ми їмо. Деякі продукти можуть мати серйозний вплив на вигляд шкіри, спричиняючи запалення, прищі або прискорене старіння, передають Патріоти України. Дерматолог...
Городництво – це не лише вміння вирощувати смачні та корисні овочі, а й мистецтво правильного планування. Щоб отримати здоровий і рясний урожай, важливо враховувати принципи сівозміни, передають Патріоти України. Капуста – культура, що виснажує ґрунт і...