А ви це знали? Чи шкідливо смажити яєчню на вершковому маслі

Сьогодні відбувається кардинальна зміна в меню, харчових вподобаннях та стравах на нашій кухні. Розвіюється багато міфів про інгредієнти, які вважали шкідливими і навпаки, передають Патріоти України.

Вважається, що приготована на вершковому маслі яєчня шкідливіша для здоров’я, ніж на соняшниковій олії. Довгий час у це багато хто вірив, тому уникали використання вершкового масла при приготуванні популярної та простої страви на сніданок.

Подробиці

Цей продукт загалом багато років лідирував у списку найшкідливіших, на думку лікарів-кардіологів.

Але не так давно ставлення до вершкового масла почало змінюватися, коли оприлюднили результати дослідження, яке проводилося у кількох європейських країнах.

Експерти порівняли: чи є різниця в рівні «поганого» холестерину у людей, які споживають вершкове масло, та любителів рослинних жирів.

На першому етапі лікарі рекомендували не зловживати жирами будь-якого походження. Але поступово вершкове масло стало не шкідливішим, ніж рослинна олія.

Проблема останнього в тому, що продукт у процесі смаження окислюється. Тому різниці між яєчнею, приготовленій на вершковому маслі чи соняшниковій олії, немає.

Що додати у воду при варінні яловичини, щоб м’ясо вийшло соковитим та м’яким

вівторок, 20 серпень 2024, 0:09

У кулінарній справі, як і в будь-якій іншій потрібно бути майстром. Адже навіть найлегшу та найпростішу страву потрібно знати, як приготувати. Вміння й майстерність приходить з досвідом, передають Патріоти України. Досвідчені господині знають, що з ста...

Перевірте себе! Якщо ви використовуєте ці 10 фраз, то ви емоційно розумніші за більшість людей

понеділок, 19 серпень 2024, 23:55

Емоційний інтелект або емоційний розум - це риса, яка притаманна високоефективним людям. Вони завжди знають, що вони роблять, почуваються задоволеними від своєї роботи та мають переважно гарний настрій. На практиці це розбивається на чотири сфери: само...