А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 і C, калій, магній та марганець, передають Патріоти України.

Завдяки цим властивостям банани часто рекомендують для зміцнення здоров'я. Але чи можуть вони допомогти вам схуднути? Давайте розглянемо думку експерта – зареєстрованого дієтолога і спортивного дієтолога Дестіні Муді з Garage Gym Reviews. Її опублікувало видання eatthis.com.

Чи допомагають банани схуднути?

Банан – це солодкий і універсальний фрукт. Він містять багато важливих поживних речовин, зокрема харчові волокна, які відіграють ключову роль у процесі схуднення. Дослідження показують, що волокна допомагають довше відчувати себе ситим, що може знизити споживання калорій і сприяти втраті ваги. Отже, якщо ви ще не включили банани у свій раціон, варто задуматися над цим.

Три способи, як банани сприяють схудненню

Банани як природний підсолоджувач замість цукру

Додавання цукру може призводити до набору ваги, підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, діабету та високого кров'яного тиску. Банани можуть стати здоровою альтернативою рафінованому цукру в багатьох рецептах. Їхній натуральний цукор додає солодкість смузі, вівсяним пластівцям чи випічці без використання обробленого цукру.

"Рафінований цукор спричиняє шкідливе запалення, що може збільшити ризик захворювання. Банани, як підсолоджувач, надають менше калорій і додаткові поживні речовини, яких цукор не може забезпечити. Крім того, клітковина в бананах допомагає контролювати голод", – пояснює Муді

Банани – чудове джерело клітковини

Клітковина є важливим елементом для схуднення, і банани містять її у великій кількості. За даними USDA, один середній банан містить понад 3 грами клітковини. Цей фрукт насичений розчинною та нерозчинною клітковиною, яка сприяє травленню і надає відчуття ситості.

"Банани містять до 12% вашої добової норми клітковини. Крім того, більш зелені банани містять стійкий крохмаль, який повільніше розщеплюється і діє як пребіотик для покращення здоров'я кишечника", – говорить Муді.

Банани допомагають зменшити здуття живота

Банани багаті на калій, який допомагає підтримувати баланс рідини в організмі, що може зменшити здуття живота. "Дієтологи часто рекомендують банани тим, хто страждає від здуття живота. Це може допомогти точніше відстежувати вагу і зручно носити одяг ", – зазначає Муді.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.