А ви це знали? Чи справді червоні продукти викликають алергію

Червоні продукти - від полуниці і вишні до червоного перцю та томатів - часто звинувачують у викликанні алергічних реакцій. Але чи дійсно вони небезпечні, передають Патріоти України.

Що кажуть експерти:

  • Червоний колір продуктів сам по собі не викликає алергію.
  • Алергічну реакцію можуть провокувати барвники, консерванти або природні білки, що містяться в плодах.
  • Люди з підвищеною чутливістю до певних фруктів чи овочів можуть відчувати свербіж, висип або набряк, але це індивідуально.

Кому варто бути обережним:

  • Людям з підтвердженою харчовою алергією.
  • Ті, хто вперше пробує нові червоні продукти у великих кількостях.

Рекомендації:

  • Вводити нові продукти поступово.
  • Спостерігати за реакцією організму.
  • У разі підозри на алергію звернутися до лікаря.

Отже, червоний колір продукту сам по собі не небезпечний — головне, як організм реагує на конкретний фрукт або овоч.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...