
Серед досвідчених кавоманів розчинна кава має сумнівну репутацію. Та чи дійсно вона шкідливіша заварної? Дієтолог приголомшив відповіддю, передають Патріоти України.
Багато людей вважає розчинну каву неповноцінним замінником меленої кави або кави у зернах. Така асоціація, насамперед, криється в "незвичайній" формі продукту. Однак, методи отримання розчинної кави (агломерація чи ліофізація) не чинять жодного негативного впливу на організм людини.
А деякі останні дослідження навіть показали, що певною мірою розчинна кава може бути навіть кращим продуктом, ніж заварна. Про висновки вчених розповів у своєму професійному блозі клінічний дієтолог Матеуш Дурбас. Як зазначив фахівець, результати досліджень показали, що розчинна кава характеризується більшим вмістом поліфенольних сполук (антиоксидантів), тому має найвищу антиоксидантну властивість серед інших видів кави.
На цьому дієтолог не зупинився. Матеуш пояснив, що нове дослідження в цій області чітко показує, що саме розчинна кава (у порівнянні з заварною) містить мінімальну кількість кахвеолу та кафестолу. Це так звані дитерпени, які сприяють підвищенню загального холестерину, особливо "поганого" холестерину.
Дієтолог впевнений, що ці дослідження дозволяють зробити висновок, що вживання розчинної кави корисніше для організму, ніж звареної. Також варто додати, що у разі саме з цим напоєм шкідливими є саме інгредієнти, які ми додаємо, а не кава (надмірна кількість цукру, ароматизовані сиропи, порошкоподібне молоко тощо).
Багато господинь стикаються з тим, що після миття скляний посуд має тьмяний вигляд, з білим нальотом або розводами. Навіть полірування не допомагає. Фахівці пояснюють, що причина часто криється не в засобах для миття, а в жорсткій воді, яка містить над...
З настанням холодів проблема швидкого прогрівання салону автомобіля стає однією з найактуальніших для водіїв. Традиційне довге очікування на холостих обертах неефективне: воно збільшує витрату пального, займає час і не забезпечує швидкого комфорту. Екс...