А ви це знали? Чи треба накривати кришкою каструлю під час варіння рису

Варений рис – це один із найпопулярніших гарнірів, тому господині часто його готують. Та не всім відомий нюанс із кришкою, про який треба знати, передають Патріоти України.

Щоб рис вийшов смачним, його треба правильно приготувати, але спочатку крупу необхідно промити, а потім вже варити. Однак досить часто виникає запитання – чи треба закривати кришку каструлі під час варіння рису?

Багато хто рекомендує варити крупу в закритій каструлі. Але тоді виникає проблема: вода під кришкою починає пінитися і витікати з каструлі. Тому кришку часто відкривають, але це може призвести до того, що рис буде сухим.

Що ж робити в такій ситуації? Дійсно, краще варити рис у закритому посуді, а для уникнення проблем з википанням найкращим рішенням може бути використання мультиварки.

Якщо ви не маєте мультиварки, тоді вибирайте посуд, який забезпечить достатній простір для кипіння води, утворення піни та випускання пари після набухання крупи. Важливо вибирати каструлю із товстим дном і стінками, щоб запобігти пригоранню. Також варто дотримуватися правильних пропорцій крупи та води, щоб рис вийшов розсипчастим, не сухим і не перевареним.

Шведи додають це в каву - користь для печінки вас здивує!

середа, 24 грудень 2025, 1:52

Кава по-різному подається у різних країнах, і в Швеції існує незвичайна традиція - додавати у каву яйце. Це роблять для особливого смаку: кава стає м’якшою та ніжнішою. Але крім кулінарної користі, цей напій сприяє здоров’ю печінки, передають Патріоти ...

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...