А ви це знали? Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України.

Також важливо зберегти яскравий червоний його колір.

Подробиці

Багато хто додає до борщу ложку столового оцту.

Цей інгредієнт припадає до вподоби не всім, тому кулінари знайшли відмінні альтернативні варіанти.

Чим можна замінити оцет:

Класичним варіантом може бути звичайний лимонний сік. Він допомагає зберегти колір буряків і надає потрібного “кислого” присмаку.

На півкіло м’яса слід брати сік половини лимона.

Зберегти колір коренеплоду може й лимонна кислота. Додавати варто не більше чверті чайної ложки, тому що вона має дуже виражений смак.

Можна попередньо бланшувати помідори і з їх допомогою зберегти червоний відтінок борщу, додавши йому цікавого відтінку смаку. Томати доводять до стану пюре та додають до інших інгредієнтів.

Достатньо 2 штук середнього розміру.

Також можна використовувати якісну томатну пасту. Потрібно близько 100-120 г.

Додайте дрібку в каву - і забудете про солодке! Лікарі в захваті від ефекту

середа, 10 грудень 2025, 8:15

Ароматні суміші, які ми звикли використовувати лише у випічці, мають куди ширший потенціал. Їхній насичений склад століттями застосовується у натуральній медицині, а користь від них відчутна вже після кількох днів регулярного вживання. Дієтологи радять...

Приємний бонус! Кілька чашок кави на день можуть уповільнювати клітинне старіння, - дослідження

середа, 10 грудень 2025, 7:42

Помірне щоденне споживання кави може уповільнювати біологічне старіння клітин у людей із тяжкими психічними розладами, однак перевищення рекомендованої кількості нівелює цей ефект. Про це свідчать результати дослідження, опублікованого в журналі BMJ Me...