А ви це знали? Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України.

Також важливо зберегти яскравий червоний його колір.

Подробиці

Багато хто додає до борщу ложку столового оцту.

Цей інгредієнт припадає до вподоби не всім, тому кулінари знайшли відмінні альтернативні варіанти.

Чим можна замінити оцет:

Класичним варіантом може бути звичайний лимонний сік. Він допомагає зберегти колір буряків і надає потрібного “кислого” присмаку.

На півкіло м’яса слід брати сік половини лимона.

Зберегти колір коренеплоду може й лимонна кислота. Додавати варто не більше чверті чайної ложки, тому що вона має дуже виражений смак.

Можна попередньо бланшувати помідори і з їх допомогою зберегти червоний відтінок борщу, додавши йому цікавого відтінку смаку. Томати доводять до стану пюре та додають до інших інгредієнтів.

Достатньо 2 штук середнього розміру.

Також можна використовувати якісну томатну пасту. Потрібно близько 100-120 г.

Ваш кишечник працюватиме краще, якщо виключити ці три продукти. Результат вас здивує!

четвер, 14 серпень 2025, 19:09

Кишечник - другий мозок нашого організму, що відповідає не лише за травлення, а й за імунітет. Щоб підтримувати його здоров’я, варто звернути увагу на харчування і виключити те, що йому шкодить найбільше, передають Патріоти України. Три вороги кишечник...

Тривожне відкриття: Поширений вірус пов’язали з інсультом, деменцією та проблемами травлення

четвер, 14 серпень 2025, 18:48

Нове дослідження виявило різке зростання розладів кишечника і мозку після пандемії COVID-19, імовірно пов’язане з самим вірусом, передають Патріоти України. Вчені з Великобританії та США порівняли показники 2017 та 2023 років і з’ясували, що випадки си...