А ви це знали? Чим корисна шовковиця і чому її потрібно їсти щодня

Чим корисна шовковиця і чому її потрібно їсти щодня

Шовковиця росте чи не у кожному саду, адже це дерево не потребує надто багато догляду. Проте далеко не всі знають, що ця ягода не тільки запашна і смачна, але і надзвичайно корисна, передають Патріоти України.

Шовковиця містить чимало вітамінів, які можуть не тільки зміцнити тіло, але і покращити роботу нервової системи. Її радять вживати людям, які страждають від депресії, стресу та тривоги. Допоможе ця неймовірна ягода і тим, хто потерпає від безсоння – для кращого відпочинку радять з'їдати по жмені шовковиці на ніч.

Додати до свого раціону цей продукт варто й людям, які мають проблеми з кишково-шлунковим трактом. Окрім того, шовковиця може допомогти скинути кілька кілограмів, проте залишається вкрай поживною.

Користь ягоди залежить також від ступеня її дозрівання. Якщо ви з'їсте недостиглі ягоди, вони знімуть симптоми печії. Натомість перестигла шовковиця діє на організм як послаблювальний та сечогінний засіб.

Та попри те, що шовковиця може бути корисною для хворих на гіпертонію та діабет, в неї є ряд протипоказань. Зокрема, уникати її варто людям, які мають алергію, адже вживання ягоди у такому випадку може призвести до нудоти, слабкості та висипів на шкірі.

Їсти радять по 45 грамів цієї ягоди щодня. Якщо додати її до свого харчування, вже за 6 тижнів ви відчуєте позитивні результати. Велика кількість вітамінів С, К та Е забезпечують протипухлинну та антизапальну дію.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...