А ви це знали? Чим небезпечне червоне м'ясо - дослідження встановило новий ризик

Вживання більше однієї порції червоного м'яса на тиждень може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу. При цьому небезпека посилюється з кожною додатковою щотижневою порцією. Такого висновку дійшли вчені з Гарвардського університету, пише Express. Вчені також виявили, що ризик можна зменшити, замінивши червоне м'ясо рослинними джерелами білка, передають Патріоти України.

"Наші результати повністю підтверджують рекомендації обмежити споживання червоного м'яса. І це стосується, як переробленого, так і необробленого червоного м'яса", - зазначив доктор Сяо Гу. Встановлено, що заміна червоного м'яса здоровими джерелами білка рослинного походження, такими як овочі та горіхи, може знизити ймовірність розвитку діабету у людей на 30%.

Як зробити рушники пахучими і свіжими без хімії - натуральний засіб від цвілі

понеділок, 21 липень 2025, 19:42

Часто після душу рушник має неприємний вологий запах, що виникає через цвіль - грибок, який розвивається у вологому середовищі. І навіть регулярне прання не завжди позбавляє від цієї проблеми, передають Патріоти України. Однак не поспішайте викидати ру...

Обійми свого пса - і станеш розумнішим! Як домашні улюбленці рятують наш мозок

понеділок, 21 липень 2025, 19:12

Ми звикли думати, що найкращий спосіб зберегти мозок у формі - це здоровий сон, правильне харчування чи розв’язування кросвордів. Але нові дослідження доводять: пухнасті улюбленці впливають на мозок не гірше за тренування чи суперфуди, передають Патріо...