А ви це знали? Чим відрізняється зелена гречка від звичайної і яка насправді корисніша

Люди, які стежать за своїм здоров'ям, обов'язково включають в раціон гречку. Вона корисна і водночас малокалорійна. Про користь цієї крупи сказано дуже багато, передають Патріоти України.

Останнім часом все частіше говорять про те, що зелена гречка більш корисна, ніж звична. Щоб упевнитися в цьому, треба порівняти зелену гречку і коричневу, і лише після цього зробити відповідні висновки.

Відмінності

  • Гречка має саме зелений колір до тих пір, поки її не починають обробляти. Головна відмінність — при очищенні такої гречки не застосовується термообробка.

В результаті зберігається важлива речовина — рутин. Для порівняння — в зеленій гречці його міститься в 16-17 разів більше, ніж у звичайній крупі.

Рутин — важлива речовина, яка допомагає крові рухатися швидше. Тому процес кровообігу відбувається швидше і краще.

  • Зелену гречку можна їсти і в сирому вигляді. Часто її пророщують і їдять разом з паростками. Звичайна гречка придатна до вживання або після варіння, або її треба залити водою і почекати 5-6 годин, поки вона набухне.
  • Зелена гречка має більш низький глікемічний індекс, ніж звичайна. Все тому, що в ній менше міститься вуглеводів, але більше білків.
  • У неочищеному продукті завжди клітковини більше, ніж у звичайному продукті, що сприятливо позначається на роботі шлунково-кишкового тракту.

Користь зеленої гречки

  • Рутин — це вітамін групи Р, який просто незамінний в процесі кровообігу.
  • Для людей, які страждають на цукровий діабет, зелена гречка являє собою безцінний продукт.
  • Очистити кишечник може зелена гречка, бо вона не перероблена, а значить, максимально натуральна і має багато клітковини.
  • Корисні речовини і мікроелементи, які містяться в зеленій крупі, допомагають зміцнити імунітет. Організму легше боротися з хворобами і протистояти їм.
  • Дослідження показали, що вживання гречки в їжу хоча б 2 рази на тиждень допомагає нормалізації цукру в крові, а також приводить рівень холестерину в норму.
  • Для профілактики онкологічних захворювань також рекомендується зелений продукт, бо він дійсно гальмує зростання пухлин.
  • Багатьом жінкам дієтологи рекомендують вживати зелену гречку з тієї причини, що вона сприяє зміцненню нігтів і волосся. Як відомо, часто від нестачі вітамінів страждають саме нігті і волосся.

Висновок один: зелена гречка корисніша, ніж звичайна крупа з тієї причини, що вона не піддається тепловій обробці. Відповідно, вона не втрачає корисні речовини, вітаміни і мікроелементи.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...