Люди, які стежать за своїм здоров'ям, обов'язково включають в раціон
гречку. Вона корисна і водночас малокалорійна. Про користь цієї крупи
сказано дуже багато, передають Патріоти України.
Останнім
часом все частіше говорять про те, що зелена гречка більш корисна, ніж
звична. Щоб упевнитися в цьому, треба порівняти зелену гречку і
коричневу, і лише після цього зробити відповідні висновки.
Відмінності
- Гречка
має саме зелений колір до тих пір, поки її не починають обробляти.
Головна відмінність — при очищенні такої гречки не застосовується
термообробка.
В результаті зберігається важлива речовина —
рутин. Для порівняння — в зеленій гречці його міститься в 16-17 разів
більше, ніж у звичайній крупі.
Рутин — важлива речовина, яка допомагає крові рухатися швидше. Тому процес кровообігу відбувається швидше і краще.
- Зелену
гречку можна їсти і в сирому вигляді. Часто її пророщують і їдять разом
з паростками. Звичайна гречка придатна до вживання або після варіння,
або її треба залити водою і почекати 5-6 годин, поки вона набухне.
- Зелена
гречка має більш низький глікемічний індекс, ніж звичайна. Все тому, що
в ній менше міститься вуглеводів, але більше білків.
- У
неочищеному продукті завжди клітковини більше, ніж у звичайному
продукті, що сприятливо позначається на роботі шлунково-кишкового
тракту.
Користь зеленої гречки
- Рутин — це вітамін групи Р, який просто незамінний в процесі кровообігу.
- Для людей, які страждають на цукровий діабет, зелена гречка являє собою безцінний продукт.
- Очистити кишечник може зелена гречка, бо вона не перероблена, а значить, максимально натуральна і має багато клітковини.
- Корисні
речовини і мікроелементи, які містяться в зеленій крупі, допомагають
зміцнити імунітет. Організму легше боротися з хворобами і протистояти
їм.
- Дослідження показали, що вживання гречки в їжу хоча б 2
рази на тиждень допомагає нормалізації цукру в крові, а також приводить
рівень холестерину в норму.
- Для профілактики онкологічних захворювань також рекомендується зелений продукт, бо він дійсно гальмує зростання пухлин.
- Багатьом
жінкам дієтологи рекомендують вживати зелену гречку з тієї причини, що
вона сприяє зміцненню нігтів і волосся. Як відомо, часто від нестачі
вітамінів страждають саме нігті і волосся.
Висновок один:
зелена гречка корисніша, ніж звичайна крупа з тієї причини, що вона не
піддається тепловій обробці. Відповідно, вона не втрачає корисні
речовини, вітаміни і мікроелементи.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...