
Люди, які стежать за своїм здоров'ям, обов'язково включають в раціон
гречку. Вона корисна і водночас малокалорійна. Про користь цієї крупи
сказано дуже багато, передають Патріоти України.
Останнім
часом все частіше говорять про те, що зелена гречка більш корисна, ніж
звична. Щоб упевнитися в цьому, треба порівняти зелену гречку і
коричневу, і лише після цього зробити відповідні висновки.
Відмінності
- Гречка
має саме зелений колір до тих пір, поки її не починають обробляти.
Головна відмінність — при очищенні такої гречки не застосовується
термообробка.
В результаті зберігається важлива речовина —
рутин. Для порівняння — в зеленій гречці його міститься в 16-17 разів
більше, ніж у звичайній крупі.
Рутин — важлива речовина, яка допомагає крові рухатися швидше. Тому процес кровообігу відбувається швидше і краще.
- Зелену
гречку можна їсти і в сирому вигляді. Часто її пророщують і їдять разом
з паростками. Звичайна гречка придатна до вживання або після варіння,
або її треба залити водою і почекати 5-6 годин, поки вона набухне.
- Зелена
гречка має більш низький глікемічний індекс, ніж звичайна. Все тому, що
в ній менше міститься вуглеводів, але більше білків.
- У
неочищеному продукті завжди клітковини більше, ніж у звичайному
продукті, що сприятливо позначається на роботі шлунково-кишкового
тракту.
Користь зеленої гречки
- Рутин — це вітамін групи Р, який просто незамінний в процесі кровообігу.
- Для людей, які страждають на цукровий діабет, зелена гречка являє собою безцінний продукт.
- Очистити кишечник може зелена гречка, бо вона не перероблена, а значить, максимально натуральна і має багато клітковини.
- Корисні
речовини і мікроелементи, які містяться в зеленій крупі, допомагають
зміцнити імунітет. Організму легше боротися з хворобами і протистояти
їм.
- Дослідження показали, що вживання гречки в їжу хоча б 2
рази на тиждень допомагає нормалізації цукру в крові, а також приводить
рівень холестерину в норму.
- Для профілактики онкологічних захворювань також рекомендується зелений продукт, бо він дійсно гальмує зростання пухлин.
- Багатьом
жінкам дієтологи рекомендують вживати зелену гречку з тієї причини, що
вона сприяє зміцненню нігтів і волосся. Як відомо, часто від нестачі
вітамінів страждають саме нігті і волосся.
Висновок один:
зелена гречка корисніша, ніж звичайна крупа з тієї причини, що вона не
піддається тепловій обробці. Відповідно, вона не втрачає корисні
речовини, вітаміни і мікроелементи.
Недостатнє споживання води може проявлятися різними ознаками. Ось кілька сигналів, які можуть вказувати на те, передають Патріоти України. Щоб уникнути цих симптомів, важливо регулярно пити воду, особливо в спекотні дні, при фізичних навантаженнях або ...
В Україні риба – не менш улюблена страва, ніж сало. Одні види ми їмо щодня, інші готуємо до святкового столу. Проте є особлива риба, яка чудово пасує до будь-якої нагоди, адже має неперевершений смак і надзвичайну користь для здоров'я. Дієтологи радять...