
Яйця - це дуже цінний харчовий продукт, в якому містяться незамінні білки і жири. Але про них існує багато міфів, в тому числі про холестерин, що, мовляв, він дуже небезпечний. Це не правда. У нашому матеріалі читайте, чи правда те, що коричневі яйця корисніше білих, і чим вони відрізняються, передають Патріоти України.
Почнемо з того, що відтінок яєчної шкаралупи не має нічого спільного зі смаковими якостями продукту і його користю. Ключова різниця полягає тільки в породі курей, які несуть яйця. Рябі і чорні птахи найчастіше несуть коричневі яйця, а світлі породи-білі. Іноді коричневі яйця дорожче білих. Річ у тому, що коричневі птахи за розміром більше білих, відповідно, їм потрібно більше корму. Звідси і більш висока вартість таких яєць.
Також відомо, що стан шкаралупи залежить від віку птиці. Молоді курочки несуть яйця з товстою оболонкою, а більш старі з тонкою. Якість і користь яйця буде залежати від харчування птахів, але не від їх кольору і забарвлення.
У яйці міститься 13% білка і 12% жиру, кальцій, фосфор і цілий комплекс вітамінів. У 100 грамах жовтка міститься 7,7 міліграма кальциферолу (складова частина вітаміну D), і це більше, ніж в тунці. Вітамін D особливо важливий взимку, оскільки він виробляється, коли шкіра стикається з ультрафіолетом.
Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...
Хочете трохи розважитися і одночасно дізнатися щось про себе? Цей психологічний тест у TikTok допоможе зрозуміти, яке враження ви справляєте на інших. Усього потрібно обрати один символ, який найбільше привертає вашу увагу, передають Патріоти України. ...