
Всі знають, що майонез - не найкорисніший для здоров'я продукт. У той же час, він є одним із найпопулярніших заправок для салатів. Розповідаємо, якими смачними та корисними соусами можна замінити майонез, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Сметану рекомендується використовувати найжирнішу – не менше 20%. Вона густіша і добре триматиме форму салатів. Розітріть жовтки зі сметаною, додайте інші інгредієнти. Збийте соус блендером, щоб одержати повітряну текстуру.
Цей соус вийде густий і до смаку та консистенції найбільш схожим на майонез
Інгредієнти:
З'єднайте всі інгредієнти в мисці та ретельно збийте блендером. Для рівномірнішої консистенції можна перед приготуванням перетерти сир на сито.
Інгредієнти:
Очистіть огірок від шкірки і натріть на тертці разом із часником. Додайте інші інгредієнти та перемішайте соус.
Інгредієнти:
Вийміть ложкою м'якоть з авокадо, очистіть часник і дрібно порубайте зелень. Подрібніть усі інгредієнти блендером та додайте в соус воду. Кількість води можна контролювати залежно від бажаної консистенції заправки.
Цей соус внесе навіть у звичні страви пряну незвичайну нотку.
Інгредієнти:
Подрібніть нут, лимонний сік, олію, воду, кумін, коріандр та часник за допомогою блендера. За смаком додайте сіль та перець.
Ці соуси можна сміливо використовувати для олів'є, оселедецьця під шубою, м'яса по-французьки, як маринад та інші страви.
Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...
Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...