А ви це знали? Чим замінити цукор під час приготування варення - три натуральні альтернативи

Зазвичай, під час приготування варення кількість використаного цукру приблизно дорівнює кількості сировини, з якої воно виготовляється. Однак, є й інші натуральні замінники, які можуть стати чудовою альтернативою, передають Патріоти України.

Чим можна замінити цукор під час приготування варення розбирався FoodOboz.ua. Завдяки їм консервація не зіпсується достатньо довго.

Лимонна кислота або пептин

Використання лимонної кислоти або пептину дозволяє зменшити кількість цукру більш ніж у вдвічі. Таким чином, на 1 кг ягід або фруктів можна буде використати лишень 300 гр цукру.

Агар-Агар

Використання лишень 1 чайної ложки цукру дозволяє додавати лишень 500 гр цукру замість 1 кг із розрахунку на 1 кг фруктів або ягід.

Ягідне пюре

Якщо ви полюбляєте варити компот та додавати до нього велику кількість цукру, радимо замислитись над використанням ягідного пюре. Його легко заморозити на порційні шматки, а діставши із холодильника використовувати для приготування різноманітних страв. Також його можна розводити водою до стану компоту.

Водіям на замітку! Що робити, коли забули ключі всередині автомобіля

понеділок, 19 травень 2025, 17:37

Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...

Це може здивувати! Чому старі рушники краще вбирають вологу, ніж нові

понеділок, 19 травень 2025, 16:44

Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...