А ви це знали? Чим замінити цукор під час приготування варення - три натуральні альтернативи

Зазвичай, під час приготування варення кількість використаного цукру приблизно дорівнює кількості сировини, з якої воно виготовляється. Однак, є й інші натуральні замінники, які можуть стати чудовою альтернативою, передають Патріоти України.

Чим можна замінити цукор під час приготування варення розбирався FoodOboz.ua. Завдяки їм консервація не зіпсується достатньо довго.

Лимонна кислота або пептин

Використання лимонної кислоти або пептину дозволяє зменшити кількість цукру більш ніж у вдвічі. Таким чином, на 1 кг ягід або фруктів можна буде використати лишень 300 гр цукру.

Агар-Агар

Використання лишень 1 чайної ложки цукру дозволяє додавати лишень 500 гр цукру замість 1 кг із розрахунку на 1 кг фруктів або ягід.

Ягідне пюре

Якщо ви полюбляєте варити компот та додавати до нього велику кількість цукру, радимо замислитись над використанням ягідного пюре. Його легко заморозити на порційні шматки, а діставши із холодильника використовувати для приготування різноманітних страв. Також його можна розводити водою до стану компоту.

Не годуйте цим свою кішку: ТОП-7 продуктів, які можуть бути смертельно небезпечні

субота, 18 жовтень 2025, 17:45

Багато людей помилково вважають, що кішки інстинктивно знають, що їм можна їсти, а що ні, і що людська їжа для них безпечна. Насправді деякі звичні продукти для нас можуть бути дуже шкідливими для пухнастих улюбленців, передають Патріоти України. Ось 7...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....