
Якщо ваш хліб черствіє до закінчення терміну придатності, можливо, ви неправильно його зберігаєте. Але ви можете зберегти його свіжим набагато довше, якщо загорнете у один предмет, який, ймовірно, вже лежить у вашій кухонній шафі, передають Патріоти України.
Так, пекарі британської компанії Matthews Cotswold Flour розповіли, що ефективний спосіб зберегти хліб свіжим — це загорнути його у фольгу або харчову плівку, пише Express.
"Цей метод підходить як для свіжого, купленого в магазині хліба, так і для спеченого вдома. Фольга або плівка затримують природну вологість хліба, щоб він не пересихав", – пояснили вони.
Якщо ваш хліб був у паперовій упаковці, викиньте її та загорніть у харчову плівку або фольгу для довшого зберігання, порадили експерти.
Хліб потребує достатньої кількості вологи та повітря, щоб залишатися свіжим, оскільки надлишок повітря спричиняє його черствіння, а недостатня кількість повітря може сприяти появі цвілі.
Як правильно зберігати хліб
Все, що вам потрібно зробити, це нещільно загорнути хліб у фольгу або харчову плівку. Не загортайте його занадто щільно, оскільки це може спричинити конденсацію, яка збільшить ризик появи цвілі.
Після того, як ви загорнули свій хліб, покладіть його в хлібницю, якщо вона у вас є, або просто на кухонну стільницю. Однак будьте обережні, щоб не зберігати хліб біля духовки, плити, мікрохвильової печі чи будь-яких інших теплих приладів на вашій кухні.
Тепло може прискорити гниття, оскільки спричинить висихання хліба або створить вологе середовище, що сприятиме появі цвілі.
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...
Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...