А ви це знали? Для чого досвідчені господині посипають кухонну губку сіллю

Що ми тільки не робимо, щоб утримувати в чистоті кухонне приладдя. При цьому ми частенько витрачаємо чимало часу і сил, а результат все одно залишає бажати кращого, передають Патріоти України.

А ось просунуті господині подібних проблем не мають! Вони вже давно придумали чимало лайфхаків, що полегшують наш побут. Так, наприклад, час від часу господині посипають губки для миття посуду сіллю. Навіщо вони це роблять, ви дізнаєтеся з сьогоднішньої статті.

Для чого посипати кухонну губку сіллю?

Губки, якими ми миємо посуд, в процесі їх використання не просто зношуються і втрачають вигляд. Ці поролонові вироби стають сприятливим середовищем існування для багатьох бактерій, які там благополучно розмножуються. І далеко не всі вони нешкідливі для людини. Саме тому не варто нехтувати дезінфекцією кухонного приладдя.

Багато господинь вирішує цю проблему так: вони обдають губку для миття посуду закипілою водою з чайника і залишають в ній на кілька хвилин. А деякі навіть проварюють губки, щоб знищити бактерії, що їх заселяють. І дійсно після такої обробки не виживає жоден мікроб!

Тільки ось і поролон після перебування в окропі буквально розповзається на очах.

Такою губкою посуд якісно не помиєш! Ось і доводиться відправляти її у відро для сміття завчасно.

Таке марнотратство багатьом не подобається! Тому для дезінфекції кухонних губок просунуті господині придумали лайфхак. Завдяки цій побутовій хитрості і бактерій на поролоні не залишається, і сам виріб не приходить в непридатність.

Щоб продезінфікувати поролоновий виріб без шкоди для нього, робіть так:

  1. Опустіть губку в глибоку миску.
  2. Рясно посипте її кухонною сіллю.
  3. Потім залийте оцтом. Використовуйте для цієї мети не оцтову есенцію, а звичайний білий оцет з концентрацією 9%.
  4. Залиште губку в оцтово-сольовому складі на 15 хвилин.
  5. Переверніть поролоновий виріб на іншу сторону і залиште ще на 5 хвилин.
  6. Помийте губку в чистій воді. І вуаля — вона знову готова до використання!

Цю маніпуляцію рекомендується здійснювати з періодичністю 1 раз в 7 днів.

Як ви розумієте, регулярна дезінфекція дозволяє продовжити термін безпечної експлуатації губки, але від зносу її не рятує. Тому вчасно міняйте виріб з поролону, не чекайте, коли він розпадеться на шматочки прямо в ваших руках.

Заміну старої губки на нову робіть 1 раз в 3-4 тижні. А ось якщо ви нехтуєте дезінфекцією, то робіть це ще частіше — 1 раз в 10-14 днів.

Як ще можна продезінфікувати губки для миття посуду?

Крім лайфхаку з сіллю є й інші ефективні способи, що дозволяють продезінфікувати поролоновий виріб, призначений для миття каструль і тарілок:

  • Знищить бактерії на губці, відправивши її в мікрохвильовку. Для цього змочіть поролон у воді і відправте його в піч на 1 хвилинку. Потужність — максимальна.
  • Після перебування в посудомийній машині (програма — тривала мийка при високій температурі плюс сушка) губка стане як нова. Жодного мікроба ви на ній не виявите!
  • Замочування в розчині, приготованому на основі відбілювача, теж чудово впорається із завданням. Вся патогенна мікрофлора буде знищена. Не залишайте поролон в цьому засобі довше, ніж на 1 хвилину, і не забудьте його добре промити після нього.
  • Тривале замочування в оцті теж дає хороший ефект. В оцтовій ванні губка повинна провести не менше 10 годин.

Тепер ви знаєте, для чого посипати губку сіллю. Беріть на замітку цей лайфхак і не забудьте розповісти про нього подругам.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...