А ви це знали? Для чого досвідчені господині тримають чашку з рисом у шафі

Восени та навесні багато хто стикається з вогкістю в будинку. Особливо вогкість дається взнаки в шафах з білизною. Речі просочуються неприємним запахом, після чого хочеться знову все випрати, передають Патріоти України.

Однак, як запевняють досвідчені господині, якщо в шафу поставити чашку з рисом, то плісняви і специфічного аромату можна позбутися.

Подробиці

Справа в тому, що сирий рис – відмінний сорбент. Він вбирає в себе вологу та різні запахи, але при цьому не випускає їх далі. Допоможе рисова крупа і в тому випадку, якщо в шафі з’явився затхлий запах через те, що шафу рідко відкривають.

Якщо хочеться, щоб у шафі ще й приємно пахло, то можна капнути у крупу трохи ефірної олії. Наприклад, якщо взяти лавандовий запах, це захистить від молі, а ось свіжості додасть м’ята, лимон або чайне дерево. Допомагає рис також у випадку, якщо черевики промокли під дощем або пропахли потом.

Не робіть так! Названо помилки, через які розсіл у квашеній капусті стає густим

вівторок, 19 березень 2024, 9:55

Процес приготування здається на перший погляд простим і невигадливим, тому не всі припускають ймовірність помилки. Однак через деякі недоліки закуска може бути зіпсована, передають Патріоти України. Якщо ви помітили, що розсіл став занадто густим, наче...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати воду під час смаження яєчні

вівторок, 19 березень 2024, 9:13

Яєчня та омлет є, напевно, одним з найпопулярніших варіантів сніданку. Страва проста в приготуванні, а швидкість, із якою вона готується влаштовує людей, які поспішають уранці на роботу, передають Патріоти України. Проте смажене яйце не завжди виходить...