А ви це знали? Для чого досвідчені кулінари заморожують картоплю фрі перед смаженням

Смак і золотиста скоринка картоплі фрі знайомі багатьом. Але не всі знають, як її готують або заморожують. У заморозку картопля відправляється злегка приготованою: бланшованою у воді. Навіщо продукт попередньо заморожують? Розкриваємо секрети приготування, передають Патріоти України.

Підготовка картоплі до заморожування

Перш ніж використовувати шокову заморозку, овоч очищають, миють, нарізають брусочками. Існує кілька способів нарізування бульб: брусочками, часточками, ґратами. Головне дотримуватися правила, нарізані частини овочу повинні бути однакового розміру. Підготовлені скибочки поміщають в ємність з киплячою водою на кілька хвилин. Потім картоплю різко охолоджують. Після воду солять і доводять до кипіння. Бланшують невеликі партії продукту в середньому 2 хвилини. За допомогою шумівки дістають скибочки і викладають на паперові рушники для просушування. Далі напівфабрикат поміщають в посуд, додають трохи соняшникової олії.

Заморожують підготовлений продукт, помістивши його в один шар на плоску тарілку, застелену пергаментом. Заморожену картоплю переміщують в пакети для тривалого зберігання. Термін придатності напівфабрикату становить 6 місяців.

Чому картоплю фрі заморожують перед приготуванням

Зручність замороженої картоплі фрі полягає в тому, що її не потрібно заздалегідь готувати. У фритюр напівфабрикат відправляється в замороженому вигляді відразу з холодильника. Також великим плюсом замороженого напівфабрикату є швидкість приготування і відсутність відходів і бруду на кухні.

Після численних досліджень імениті кухарі помітили важливу особливість в приготуванні картоплі фрі: після заморозки бульби овочу стають ще більш смачними. Тому перш ніж приступити до приготування всіма улюбленої страви, потрібно заздалегідь підготувати сировину.

Поради для смаження смачної картоплі фрі:

  • додавати заморожений напівфабрикат у фритюр потрібно невеликими порціями. Інакше готова страва, вийде несмачною без хрусткої скоринки;
  • продукт не розморожують перед смаженням;
  • для приготування використовують тільки свіжу олію або жир;
  • солити свіжоприготовану картоплю фрі не рекомендується, інакше вона швидко стане м'якою.

Підводячи підсумки, виходить, щоб приготувати смачну і хрустку картоплю фрі, потрібно попередньо її заморозити. Скориставшись порадами в статті, можна приготувати відмінну страву і побавити своїх друзів і близьких.

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...

Варто знати! Чи справді кефір та йогурт такі корисні для мікрофлори

понеділок, 20 січень 2025, 5:40

Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...