А ви це знали? Для чого досвідчені кулінари заморожують картоплю фрі перед смаженням

Смак і золотиста скоринка картоплі фрі знайомі багатьом. Але не всі знають, як її готують або заморожують. У заморозку картопля відправляється злегка приготованою: бланшованою у воді. Навіщо продукт попередньо заморожують? Розкриваємо секрети приготування, передають Патріоти України.

Підготовка картоплі до заморожування

Перш ніж використовувати шокову заморозку, овоч очищають, миють, нарізають брусочками. Існує кілька способів нарізування бульб: брусочками, часточками, ґратами. Головне дотримуватися правила, нарізані частини овочу повинні бути однакового розміру. Підготовлені скибочки поміщають в ємність з киплячою водою на кілька хвилин. Потім картоплю різко охолоджують. Після воду солять і доводять до кипіння. Бланшують невеликі партії продукту в середньому 2 хвилини. За допомогою шумівки дістають скибочки і викладають на паперові рушники для просушування. Далі напівфабрикат поміщають в посуд, додають трохи соняшникової олії.

Заморожують підготовлений продукт, помістивши його в один шар на плоску тарілку, застелену пергаментом. Заморожену картоплю переміщують в пакети для тривалого зберігання. Термін придатності напівфабрикату становить 6 місяців.

Чому картоплю фрі заморожують перед приготуванням

Зручність замороженої картоплі фрі полягає в тому, що її не потрібно заздалегідь готувати. У фритюр напівфабрикат відправляється в замороженому вигляді відразу з холодильника. Також великим плюсом замороженого напівфабрикату є швидкість приготування і відсутність відходів і бруду на кухні.

Після численних досліджень імениті кухарі помітили важливу особливість в приготуванні картоплі фрі: після заморозки бульби овочу стають ще більш смачними. Тому перш ніж приступити до приготування всіма улюбленої страви, потрібно заздалегідь підготувати сировину.

Поради для смаження смачної картоплі фрі:

  • додавати заморожений напівфабрикат у фритюр потрібно невеликими порціями. Інакше готова страва, вийде несмачною без хрусткої скоринки;
  • продукт не розморожують перед смаженням;
  • для приготування використовують тільки свіжу олію або жир;
  • солити свіжоприготовану картоплю фрі не рекомендується, інакше вона швидко стане м'якою.

Підводячи підсумки, виходить, щоб приготувати смачну і хрустку картоплю фрі, потрібно попередньо її заморозити. Скориставшись порадами в статті, можна приготувати відмінну страву і побавити своїх друзів і близьких.

Що заважає вашому щастю? Цей тест у картинці визначить життєву перешкоду

середа, 24 квітень 2024, 15:14

Ми протягом усього життя стикаємося з різними проблемами, і постійно чогось нам не вистачає. Психологічний тест у картинці визначить, що заважає вашому щастю, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і виберіть тварину, яка вам найбільше спо...

Психологічний тест! Улюблена пора року може багато розповісти про вашу сутність

середа, 24 квітень 2024, 14:13

Пропонуємо прийти психологічний тест, який допоможе розкрити вашу справжню сутність. Виберіть свою улюблену пору року для відпочинку: весну, літо, осінь або зиму. Відповідь вкаже на ваші унікальні характеристики, передають Патріоти України. Людей, які...