А ви це знали? Для чого досвідчені кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Досвідчені кулінари знають, що приготувати картоплю фрі можна й у домашніх умовах, передають Патріоти України.

При цьому можна обійтись без фритюрниці – достатньо однієї сковорідки.

Подробиці

Головне, щоб у вас був морозильник, де картоплю перед смаженням потрібно заморозити.

Секрет у тому, що після заморожування картопля смажиться м’якою всередині та з хрусткою скоринкою.

Крижана кірка, що утворюється після заморозки, не дасть серцевині швидко висохнути, а скоринка добре просмажиться, так як зайва волога піде в перші секунди смаження.

Приготування

Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо соломкою.

Відразу після нарізки соломку кидаємо в ємність із чистою водою, інакше наша картопля фрі вийде чорною.

Далі готуємо маринад. Ложку солі та цукру кладемо в кухоль води, перемішуємо і виливаємо у воду з картоплею.

Через 20 хвилин вода має стати каламутною – це означає, що виділився крохмаль.

Викладаємо картоплю на серветку та просушуємо її.

Потім кладемо в пакет і відправляємо в морозилку до заморожування.

Наливаємо в розігріту сковорідку олію на глибину одного сантиметра. Смажимо соломку 7-8 хвилин на великому вогні.

Викладаємо картоплю фрі на тарілку і подаємо з кетчупом як гарнір до бургерів або м’ясних страв.

Це така смакота! Як запекти гомілки за 30 хвилин на вечерю

четвер, 4 липень 2024, 8:08

Якщо гості кажуть, щоб за годину відкривати двері, то ось вам у поміч швидка вечеря. Щоб запекти гомілки за 30 хвилин, треба, щоб вони були в холодильнику або швиденько купити. Без цієї умови швидкої страви не буде, передають Патріоти України. Гомілки ...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо щодня пити газовані напої

четвер, 4 липень 2024, 7:53

Неодноразово було сказано, що щоденне вживання газованих напоїв, навіть дієтичних, може суттєво нашкодити вашому здоров'ю. Однак, попри застереження більшість людей продовжує практично щоденно вживати такі напої, навіть не здогадуючись про можливі насл...