А ви це знали? Для чого досвідчені кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Досвідчені кулінари знають, що приготувати картоплю фрі можна й у домашніх умовах, передають Патріоти України.

При цьому можна обійтись без фритюрниці – достатньо однієї сковорідки.

Подробиці

Головне, щоб у вас був морозильник, де картоплю перед смаженням потрібно заморозити.

Секрет у тому, що після заморожування картопля смажиться м’якою всередині та з хрусткою скоринкою.

Крижана кірка, що утворюється після заморозки, не дасть серцевині швидко висохнути, а скоринка добре просмажиться, так як зайва волога піде в перші секунди смаження.

Приготування

Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо соломкою.

Відразу після нарізки соломку кидаємо в ємність із чистою водою, інакше наша картопля фрі вийде чорною.

Далі готуємо маринад. Ложку солі та цукру кладемо в кухоль води, перемішуємо і виливаємо у воду з картоплею.

Через 20 хвилин вода має стати каламутною – це означає, що виділився крохмаль.

Викладаємо картоплю на серветку та просушуємо її.

Потім кладемо в пакет і відправляємо в морозилку до заморожування.

Наливаємо в розігріту сковорідку олію на глибину одного сантиметра. Смажимо соломку 7-8 хвилин на великому вогні.

Викладаємо картоплю фрі на тарілку і подаємо з кетчупом як гарнір до бургерів або м’ясних страв.

Не пропустіть "дзвіночки"! Фішка Android, яка покаже, чи стежать за вами - як працює

середа, 4 червень 2025, 18:30

Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...

Це може здивувати! Які фрукти містять найбільше цукру

середа, 4 червень 2025, 17:48

Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.