А ви це знали? Для чого господині трусять яйця перед їх варінням

Зварити яйця досить просто. Так думають більшість. Насправді, є кілька моментів, про які варто знати, передають Патріоти України.

Вони допоможуть зробити яйця смачнішими. Також їх буде легше чистити. Цінний білок не лишиться на шкаралупі. До речі, а ви знали, що яйце перед варінням треба потрясти?

Для чого робити такі дії

На перший погляд є лише здивування, для чого робити такі дії. Достатньо просто покласти яйця в каструлю з водою та зварити їх. Думка помилкова, бо певна користь від цього лайфхаку таки є.

Якщо потрусити куряче яйце, його вміст рівномірно розподіляється. В результаті, коли воно буде готове, його буде значно легше очистити від шкаралупи.

Пам’ятайте, що класти яйця потрібно в холодну воду. Також не варто готувати свіжі. Нехай вони кілька днів полежать. Це також допоможе тому, щоб вони потім легше звільнялись від шкаралупи.

Якщо ви не знали цих маленьких хитрощів, спробуйте їх на практиці. Вони працюють. Ви зможете переконатись в їх дієвості.

Джерело: ПростоВей

Все просто! Як видалити неприємний запах і цвіль з пральної машини за кілька хвилин

субота, 22 листопад 2025, 19:10

Цвіль у пральній машині - поширена проблема, яка не лише псує одяг, а й може викликати неприємний запах на кухні чи у ванній. Експерти радять кілька простих способів боротьби з грибком і профілактики його появи, передають Патріоти України. 1. Чистка ба...

Все просто! Чим відчистити сковорідки від старого нагару до блиску всього за 2 хвилини

субота, 22 листопад 2025, 18:45

Сковороди - незамінний кухонний посуд на кухні, який може дуже довго прослужити, якщо його правильно зберігати й експлуатувати. Але, ще дуже важливо знати, як правильно і чим мити сковороди, а чим не можна.Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами ...