А ви це знали? Для чого потрібно сипати сіль на вугілля під час смаження шашлику

Приготування м'яса на вогні і конкретніше шашлику - справа тонка. Не можна просто так взяти, насадити шматок на шампур і кинути його на вугілля, передають Патріоти України.

Адже важливо добре прожарити м'ясо, при цьому не пересушувати, а то і зовсім спопелити. Полегшити процес допоможе безліч "народних" хитрощів. Однією з таких якраз і є додавання кухонної солі на вугілля. Саме час дізнатися, навіщо професійні шашличники йдуть на таке «марнотратство», інформує Ukr.Media.

Один з найважливіших етапів якісного приготування шашлику — це підтримка стабільної і рівномірної температури вугілля при відсутності на них сполохів вогню. Підтримувати стабільний жар на вугіллі можна досить довго за рахунок їх акуратного перемішування і організації припливу повітря. Однак, як тільки над вугіллям з'явиться м'ясо, нанизане на шампури, у всій цій стрункій схемі трапляється дисгармонія. З шашлику починає текти і капати жир, в результаті чого з'являються ті самі сполохи вогню.

Корінь проблеми в тому, що вогонь, який спалахує під шашликом, порушує температурну гармонію. З'являється загроза нерівномірного прожарювання, а якщо полум'я вчасно не збити, то шашлик і зовсім може пригоріти. Більшість співвітчизників вирішує дану проблему старим і роками перевіреним методом — пляшкою з водою. Однак, використання води також є не кращим варіантом. Все тому, що через пару, яка рясно піднімається, м'ясо перестає смажитися і починає тушкуватися.

Вирішити проблему сполохів вогню під шашликом можна і іншим способом. А саме — використанням кухонної солі. Коли вугілля для смаження м'яса буде готове, необхідно рівномірно посипати його сіллю. Найчастіше для цього достатньо 100-200 грамів дару землі.

При цьому варто дотримуватися обережності: опинившись на вугіллі, сіль почне «вибухати» і може обпекти шкіру людини, якщо та виявиться занадто близько. Як тільки бурхлива реакція солі на високу температуру пройде, можна сміливо починати смажити шашлик. Більше ніяких сполохів через жир, що капає не буде.

Одні проблеми! Кінолог назвав три породи собак, яких ніколи не завів би вдома сам

неділя, 19 січень 2025, 13:00

Кінолог Рос Макнамара розповів про три породи собак, яких він ніколи б не завів для себе. На думку експерта, ці популярні собаки мають свої недоліки, передають Патріоти України. Перелік порід Рос виклав у відеоролику на своїй сторінці в соціальній мере...

А ви це знали? На які запитання патрульних водії можуть не відповідати

неділя, 19 січень 2025, 8:50

На дорогах водії часто зустрічаються з різними запитаннями від патрульних. Деякі з них можуть здаватися дивними, а інколи навіть викликати сумніви. Експерти нагадали, що водіям важливо знати свої права у таких ситуаціях. Про це пише "Автотема", передаю...