А ви це знали? Для чого потрібно сипати сіль на вугілля під час смаження шашлику

Приготування м'яса на вогні і конкретніше шашлику - справа тонка. Не можна просто так взяти, насадити шматок на шампур і кинути його на вугілля, передають Патріоти України.

Адже важливо добре прожарити м'ясо, при цьому не пересушувати, а то і зовсім спопелити. Полегшити процес допоможе безліч "народних" хитрощів. Однією з таких якраз і є додавання кухонної солі на вугілля. Саме час дізнатися, навіщо професійні шашличники йдуть на таке «марнотратство», інформує Ukr.Media.

Один з найважливіших етапів якісного приготування шашлику — це підтримка стабільної і рівномірної температури вугілля при відсутності на них сполохів вогню. Підтримувати стабільний жар на вугіллі можна досить довго за рахунок їх акуратного перемішування і організації припливу повітря. Однак, як тільки над вугіллям з'явиться м'ясо, нанизане на шампури, у всій цій стрункій схемі трапляється дисгармонія. З шашлику починає текти і капати жир, в результаті чого з'являються ті самі сполохи вогню.

Корінь проблеми в тому, що вогонь, який спалахує під шашликом, порушує температурну гармонію. З'являється загроза нерівномірного прожарювання, а якщо полум'я вчасно не збити, то шашлик і зовсім може пригоріти. Більшість співвітчизників вирішує дану проблему старим і роками перевіреним методом — пляшкою з водою. Однак, використання води також є не кращим варіантом. Все тому, що через пару, яка рясно піднімається, м'ясо перестає смажитися і починає тушкуватися.

Вирішити проблему сполохів вогню під шашликом можна і іншим способом. А саме — використанням кухонної солі. Коли вугілля для смаження м'яса буде готове, необхідно рівномірно посипати його сіллю. Найчастіше для цього достатньо 100-200 грамів дару землі.

При цьому варто дотримуватися обережності: опинившись на вугіллі, сіль почне «вибухати» і може обпекти шкіру людини, якщо та виявиться занадто близько. Як тільки бурхлива реакція солі на високу температуру пройде, можна сміливо починати смажити шашлик. Більше ніяких сполохів через жир, що капає не буде.

Це допоможе схуднути! ТОП-10 продуктів з високим вмістом білка

субота, 23 листопад 2024, 13:00

Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...

Рятують від апатії! Названо продукти, які покращать настрій та зміцнять імунітет

субота, 23 листопад 2024, 12:30

Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...