А ви це знали? Для чого потрібно сипати сіль на вугілля в процесі смаження шашлику

Приготувати смачний, соковитий, але головне добре просмажений шашлик - справжнє мистецтво. Варіантів приготування цієї улюбленої страви налічується не менше півсотні, передають Патріоти України.

Подробиці

У приготуванні шашлику важливо підтримувати стабільний жар, що походить від вугілля. Здається, що в цьому нема нічого складного.

Однак жир, що капає, провокує загорання вогню і його доводиться гасити. Здебільшого це роблять за допомогою пляшки із водою. Іноді використовують пиво або інші напої, вважаючи, що так м’ясо матиме особливий смак. Рідина збиває вогонь, але водночас знижує жар.

Вирішити це питання можна за допомогою звичайної кухонної солі. Коли вугілля готове, на нього зверху сиплють сіль.

Поступово висипають на тліючі вугілля 100-200 г солі. Проте слід виявити обережність. Сіль може «вибухати», тому слід берегти шкіру.

Після того, як реакція проходить, шампури ставлять на мангал. Сіль не тільки запобігає горінню жиру, але ще й знижує кількість попелу. При цьому способі м’ясо просмажиться за 15-17 хвилин і не забрудниться гаром від деревного вугілля.

Головний зорепад 2025 року: Де спостерігати Метеорний потік Персеїди та як загадувати бажання

неділя, 10 серпень 2025, 12:42

Найкращий час для спостереження за метеоритним дощем - ранні години перед світанком, коли місяць знаходиться низько над горизонтом. Метеорний потік Персеїди - одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі, який радує землян ко...

ТОП-5 причин, чому більшість планів зі схуднення зазнають поразки - і як нарешті досягти стійкого результату

неділя, 10 серпень 2025, 12:28

Багато жінок неодноразово намагаються схуднути, випробовуючи різні дієти, обмеження калорій, очищення і тренування. Часто це призводить до циклів швидкого скидання ваги і такого ж швидкого її повернення. Чому так відбувається? І як налаштувати себе на ...