Приготувати смачний, соковитий, але головне добре просмажений шашлик - справжнє мистецтво. Варіантів приготування цієї улюбленої страви налічується не менше півсотні, передають Патріоти України.
У приготуванні шашлику важливо підтримувати стабільний жар, що походить від вугілля. Здається, що в цьому нема нічого складного.
Однак жир, що капає, провокує загорання вогню і його доводиться гасити. Здебільшого це роблять за допомогою пляшки із водою. Іноді використовують пиво або інші напої, вважаючи, що так м’ясо матиме особливий смак. Рідина збиває вогонь, але водночас знижує жар.
Вирішити це питання можна за допомогою звичайної кухонної солі. Коли вугілля готове, на нього зверху сиплють сіль.
Поступово висипають на тліючі вугілля 100-200 г солі. Проте слід виявити обережність. Сіль може «вибухати», тому слід берегти шкіру.
Після того, як реакція проходить, шампури ставлять на мангал. Сіль не тільки запобігає горінню жиру, але ще й знижує кількість попелу. При цьому способі м’ясо просмажиться за 15-17 хвилин і не забрудниться гаром від деревного вугілля.
Нове дослідження показало, що іонізуюче випромінювання під час проведення комп’ютерної томографії може призвести до раку, передають Патріоти України. Щоб дізнатися, чи може комп’ютерна томографія викликати рак, науковці університету Каліфорнії у Сан-Фр...
Згідно з народними віруваннями, поява в будинку незнайомої кішки — це не просто випадковість, а важливий знак, сповнений певного значення. Незалежно від того, чи ви вірите в прикмети, особливості поведінки та колір несподіваного гостя можуть багато чог...