А ви це знали? Для чого вареники кидати в холодну воду після варіння - неочікуваний лайфхак

Вареники - це смачна традиційна страва української кухні. Їх звикли готувати з різного тіста - заварного, дріжджового, на молоці, воді чи кефірі, а також з різними начинками - картоплею, лівером, капустою, сиром чи вишнею, передають Патріоти України.

В одному з кулінарних блогів alin_withkitchen) в Instagram був опублікований рецепт вареників з вишнею та шоколадним соусом. У блозі повідомляють, що як тільки ви зварили вареники, їх краще відразу кинути у холодну воду – так тісто буде ще м'якшим та водночас збереже свою текстуру.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • окріп – 250 мл
  • борошно – 500 г
  • соняшникова олія – 50 мл
  • вершкове масло – 20 г
  • сіль

Для начинки:

  • консервовані вишні у власному соці без кісточки

Для подачі:

  • шоколад – 40 г
  • сметана
  • вершкове масла

Спосіб приготування:

1. Для приготування тіста потрібно розвести у гарячій воді сіль, додати рослинну олію, просіяти борошно. Перемішати спочатку виделкою, додати м’яке вершкове масло та замісити еластичне тісто. Накрити його плівкою та залишити на 20 хвилин

2. Із консервованої вишні зливаємо сік, за бажанням можна додати ложку крохмалю, щоб начинка не витікала.

3. Готове тісто розкачати, вирізати кружечки та сформувати вареники.

4. Відварити вареники у підсоленій воді. Після – кинути у холодну воду.

5. Подавати вареники з маслом, сметаною та полити соусом.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Що ви бачите на зображенні? Простий тест розкриє правду про вас

неділя, 29 червень 2025, 13:05

В цьому тесті на особистість ти дізнаєшся свою найбільшу перевагу залежно від того, що ти побачиш на зображенні. Усе, що потрібно, - це швидко поглянути на картинку, а потім, залежно від того, що перш за все приверне твою увагу, ти дізнаєшся результат,...