А ви це знали? Для чого вареники після варіння поливати холодною водою - секрет досвідчених господинь

Вареники - це улюблена багатьма страва. Їх можна готувати з різною солодкою та солоною начинкою, а також використовувати за основу будь-яке тісто. Однак, секрет ідеальною страви полягає ще у правильному варінні, передають Патріоти України.

Фудблогерка Лариса з ніком banderovka_ на своїй сторінці в Instagram поділиласярецептом вареників з вишнею, а також розповіла два секрети ідеальної страви.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г
  • молоко – 250 мл
  • яйця – 1 шт
  • соняшникова олія – 1 ст. л.
  • сіль – 1\2 ч. л.

Начинка:

  • вишня без кісточок – 400 г
  • цукор – 1-2 ст. л.
  • манка – 1 ст. л.
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Для початку приготувати тісто. Для цього потрібно змішати між собою всі необхідні інгредієнти та вимісити до однорідного еластичного стану. Тісто не повинне прилипати до рук.

2. Далі підготуйте начинку. Для цього змішати очищену вишню та манку.

Секрет 1: до начинки потрібно додати манку, яка вбирає в себе зайвий сік. При варінні вареники залишаться соковитими, водночас начинка не буде витікати.

3. На цьому етапі розкачати тісто, вирізати кружечки та сформувати вареники з начинкою. У кожен вареник також насипте по трохи цукру.

4. Готові вареники відварити у киплячій воді з дрібкою солі. У готовому вигляді присипати цукром. Смачного!

Секрет 2: після варіння вареники потрібно полити холодною водою. Це не дозволить вашим вареникам злипнутися.

Жінкам на замітку! Як часто слід прати бюстгальтер і коли його міняти на новий? Поради експерта

вівторок, 4 листопад 2025, 9:15

Бюстгальтер – важливий предмет гардеробу, який потребує правильного догляду. Часто жінки не знають, як його прати та зберігати, щоб він служив довше. Експерт з технологій білизни Джорджина Біббі пояснює основні правила догляду за бюстгальтером та коли ...

А ви це знали? Як і навіщо досвідчені дачники використовують восени на ділянці мідний купорос

вівторок, 4 листопад 2025, 8:43

Грибкові хвороби - один із головних ворогів саду та городу. Фітофтороз, вертицильоз, гнилі, фузаріоз, плямистість, іржа та парша здатні зберігатися в ґрунті завдяки спорам і міцелію, які легко переживають зиму, пише Telegram-канал "Моя дача. Сад і горо...