А ви це знали? Для чого вареники після варіння поливати холодною водою - секрет досвідчених господинь

Вареники - це улюблена багатьма страва. Їх можна готувати з різною солодкою та солоною начинкою, а також використовувати за основу будь-яке тісто. Однак, секрет ідеальною страви полягає ще у правильному варінні, передають Патріоти України.

Фудблогерка Лариса з ніком banderovka_ на своїй сторінці в Instagram поділиласярецептом вареників з вишнею, а також розповіла два секрети ідеальної страви.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г
  • молоко – 250 мл
  • яйця – 1 шт
  • соняшникова олія – 1 ст. л.
  • сіль – 1\2 ч. л.

Начинка:

  • вишня без кісточок – 400 г
  • цукор – 1-2 ст. л.
  • манка – 1 ст. л.
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Для початку приготувати тісто. Для цього потрібно змішати між собою всі необхідні інгредієнти та вимісити до однорідного еластичного стану. Тісто не повинне прилипати до рук.

2. Далі підготуйте начинку. Для цього змішати очищену вишню та манку.

Секрет 1: до начинки потрібно додати манку, яка вбирає в себе зайвий сік. При варінні вареники залишаться соковитими, водночас начинка не буде витікати.

3. На цьому етапі розкачати тісто, вирізати кружечки та сформувати вареники з начинкою. У кожен вареник також насипте по трохи цукру.

4. Готові вареники відварити у киплячій воді з дрібкою солі. У готовому вигляді присипати цукром. Смачного!

Секрет 2: після варіння вареники потрібно полити холодною водою. Це не дозволить вашим вареникам злипнутися.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...