А ви це знали? Для чого відварювати картоплю перед запіканням - несподівана хитрість

Запечена картопля - це смачна та доступна страва на всі випадки випадки життя. Запікати її можна з салом, м’ясом, овочами, сиром чи просто зі спеціями. Але для того, щоб вона мала ідеальну структуру, недостатньо просто помістити її у духовку, передають Патріоти України.

Фудблогер Олексій Крючков (kruchkov.food) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом запеченої картоплі. За рецептом, картоплю бажано відварювати перед запіканням. Завдяки цьому у процесі випікання вона не буде розвалюватися та злипатись, а матиме ідеальну форму. Те ж саме стосується і структури: картопля буде м’якою всередині та матиме золотисту, хрустку скоринку ззовні.

Інгредієнти:

  • картопля
  • спеції (трави, паприка, сіль, перець)
  • оливкова олія
  • часник

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та порізати середніми шматками. Покласти у каструлю.

2. Залити картоплю окропом та поставити на вогонь. Варити 10 хвилин.

3. З готової картоплі злити воду, додати подрібнений часник, спеції та оливкову олію. Перемішати.

4. Викласти картоплю на деко, застелене пергаментом. Запікати за температури 180 градусів 30 хвилин.

Як зробити оладки суперпишними: ТОП-4 секрети, які повинна знати кожна господиня

вівторок, 26 вересень 2023, 0:09

У багатьох сімейний сніданок асоціюється зі свіженькими оладками, передають Патріоти України. Гарячі, пишні, зі сметаною або варенням… Смакота! Але деколи ідеальну картинку псує вигляд плоских оладок, які схожі, вибачте, на підошву. Щоб досягнути пишн...

ТОП-6 поз для сну: Що вони розкажуть про ваш тип особистості - і як впливають на здоров’я

понеділок, 25 вересень 2023, 19:15

Сон - дивовижна функція природи, яка допомагає відновити імунну систему, нервову, кісткову і м’язову системи нашого тіла. За словами експертів, те, яке положення для сну вибирає людина, безпосередньо пов’язане з його здоров’ям. З цього також можна визн...