А ви це знали? Для чого відварювати картоплю перед запіканням - несподівана хитрість

Запечена картопля - це смачна та доступна страва на всі випадки випадки життя. Запікати її можна з салом, м’ясом, овочами, сиром чи просто зі спеціями. Але для того, щоб вона мала ідеальну структуру, недостатньо просто помістити її у духовку, передають Патріоти України.

Фудблогер Олексій Крючков (kruchkov.food) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом запеченої картоплі. За рецептом, картоплю бажано відварювати перед запіканням. Завдяки цьому у процесі випікання вона не буде розвалюватися та злипатись, а матиме ідеальну форму. Те ж саме стосується і структури: картопля буде м’якою всередині та матиме золотисту, хрустку скоринку ззовні.

Інгредієнти:

  • картопля
  • спеції (трави, паприка, сіль, перець)
  • оливкова олія
  • часник

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та порізати середніми шматками. Покласти у каструлю.

2. Залити картоплю окропом та поставити на вогонь. Варити 10 хвилин.

3. З готової картоплі злити воду, додати подрібнений часник, спеції та оливкову олію. Перемішати.

4. Викласти картоплю на деко, застелене пергаментом. Запікати за температури 180 градусів 30 хвилин.

А ви це знали? Чому смартфон може нагріватися і як це виправити

неділя, 16 березень 2025, 11:56

Смартфон може нагріватися з різних причин, і часто це є природною частиною його роботи. Однак, якщо телефон перегрівається занадто часто або сильно, це може вказувати на проблему, яку варто виправити. Ось деякі основні причини перегріву смартфона та сп...

Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження на сковороді

неділя, 16 березень 2025, 11:12

Процес готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю, передають Патріоти України. Перед тим я...