А ви це знали? Для чого відварювати картоплю перед запіканням - несподівана хитрість

Запечена картопля - це смачна та доступна страва на всі випадки випадки життя. Запікати її можна з салом, м’ясом, овочами, сиром чи просто зі спеціями. Але для того, щоб вона мала ідеальну структуру, недостатньо просто помістити її у духовку, передають Патріоти України.

Фудблогер Олексій Крючков (kruchkov.food) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом запеченої картоплі. За рецептом, картоплю бажано відварювати перед запіканням. Завдяки цьому у процесі випікання вона не буде розвалюватися та злипатись, а матиме ідеальну форму. Те ж саме стосується і структури: картопля буде м’якою всередині та матиме золотисту, хрустку скоринку ззовні.

Інгредієнти:

  • картопля
  • спеції (трави, паприка, сіль, перець)
  • оливкова олія
  • часник

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та порізати середніми шматками. Покласти у каструлю.

2. Залити картоплю окропом та поставити на вогонь. Варити 10 хвилин.

3. З готової картоплі злити воду, додати подрібнений часник, спеції та оливкову олію. Перемішати.

4. Викласти картоплю на деко, застелене пергаментом. Запікати за температури 180 градусів 30 хвилин.

Один з них викликає залежність! ТОП-5 шкідливих інгредієнтів у шоколаді

неділя, 11 травень 2025, 12:05

Шоколад - улюблений десерт мільйонів, спокуса, перед якою важко встояти. Експерти попереджають - деякі інгредієнти, що містяться у складі шоколаду, можуть бути не лише шкідливими для здоров'я, а й викликати справжню залежність. Про які складові шоколад...

Не дайте себе обдурити! Перекупник назвав ідеальний пробіг для купівлі вживаного автомобіля

неділя, 11 травень 2025, 11:35

Знавці авторинку, які раніше назвали шість найпоширеніших помилок при купівлі вживаної автівки, назвали характерний пробіг для машини, яку варто купувати на вторинці, передають Патріоти України. Профільне видання mashyna.com.ua поспілкувалося із досвід...