А ви це знали? Для прискорення дозрівання кавунів можна застосувати три лайфхаки

Щоб отримати великий урожай стиглих соковитих солодких кавунів, їх не обов'язково потрібно удобрювати хімічними речовинами, іноді можна обійтися народними методами. Про лайфхаки вирощування смачних ягід розповідають "Факти", передають Патріоти України.

Так, у природних умовах процес дозрівання кавунів займає 30 днів з моменту появи зав'язі (у випадку з великоплідними сортами – до 45 днів). У той же час, спекотним і сухим літом формування та зростання проходить помітно швидше.

Для прискорення дозрівання кавунів можна застосувати кілька нехитрих лайфхаків.

  • Необхідно перевертати ягоди, щоб дозрівання відбувалося рівномірно, при цьому можна підкладати під бік дошку чи інші матеріали. При цьому головне не пошкодити плодоніжку.
  • Якщо замість дошки підкласти під кавун цеглу, дозрівання піде швидше. Справа в тому, що вдень глина нагріватиметься, а вночі віддаватиме тепло.
  • Також, рекомендується вчасно прищипувати батоги та вчасно видаляти зайві квіти та плоди. Обриваючи листя, треба пам'ятати, що на одну зав'язь залишають 5-6 аркушів, але так, щоб вони не створювали тінь.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...