Восени і взимку важливо, щоб організм отримував вітаміни з їжі. Правильне харчування допоможе зміцнити імунітет і не хворіти. Квашена капуста буде сприяти цьому. Про це повідомляє портал "Наша мама", передають Патріоти України.
1. У квашеній капусті багато вітаміну С - в 100 г квашеної капусти - до 20 мг цього вітаміну. Також в ній багато вітаміну А, вітамінів групи В, вітаміну К, U і РР, макро - і мікроелементів - калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор і натрій. Також вона містить пробіотики, пребіотики, клітковину і ферменти.
2. Квашена капуста допомагає зміцнити імунітет і поліпшити гормональний фон.
3. Вона корисна для кишечника, оскільки допомагає корисним бактеріям розмножуватися в кишечнику. Вони ж свою чергу перешкоджають зростанню патогенної мікрофлори.
4. Кисла капуста позитивно впливає на волосся і зуби, оскільки містить вітамін К.
5. Вона корисна для серцево-судинної системи. Вітаміни групи B допомагають зменшити рівень холестерину в організмі.
6. Запобігає запорам. Розсіл, який виходить при сквашуванні капусти, має проносну дію.
7. Допомагає схуднути. У квашеної капусти низька енергетична цінність. Вуглеводи з неї не перетворюються в жир.
8. Вона корисна вагітним і допомагає легше перенести симптоми раннього токсикозу. Крім того, вона дає організму корисні ферменти.
9. Покращує апетит. Квашену капусту рекомендують вживати всім, у кого поганий апетит. Її смакові властивості підсилюють апетит і обмін речовин.
10. Омолоджує. Вона допомагає печінці вивести токсини з організму, а також омолоджує тіло.
Не рекомендується їсти тим, у кого виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит з підвищеною кислотністю, і підвищений тиск. А також не рекомендується при індивідуальній непереносимості, коли вона викликає у вас здуття, метеоризм і сильний пронос. Дітям можна давати квашену капусту після 1 року - потроху, спостерігаючи за реакцією організму.
Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...
Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...