А ви це знали? Експерти розповіли, як правильно вибирати хурму, щоб вона не була в'язкою

Восени на прилавках магазинів і базарів свіжа хурма. Але правильно вибрати цей сезонний фрукт потрібно вміти. Адже можна взяти несолодку хурму, яка буде в'язати. Продавці, розповіли на що звертати увагу, які бувають сорти і що таке насправді "корольок", повідомляє The Village, передають Патріоти України.

Як визначити, чи буде хурма солодкою?

За словами експертів, чим твердіше хурма, тим скоріш, що вона буде в'язати. Так часто буває з абхазької хурмою: щоб вона була солодкою, потрібно, вибирати м'які плоди. З іспанською хурмою справи йдуть зовсім навпаки: у цього сорту насичений жовто-помаранчевий колір. Таку хурму можна гризти, як яблуко, і вона буде солодкою.

Що робити, якщо купив невдалу хурму

Якщо ви вибирали хурму за правилами, а вона все ж в'яже, то можна ситуацію виправити, помістивши плід на день в морозильну камеру. Після цього хурма стане м'якше і солодше. При цьому пропаде в'язкість. тЯкщо ж хурма трохи в'яже, не варто відразу її ховати морозилку. Такі плоди корисні для щитовидної залози.

Коли починається сезон

Сезон хурми офіційно починається з вересня, коли з'являються перші азербайджанські та узбецькі фрукти. В інший же час можна купити іспанську хурму, яка, також росте в численних теплицях. "Корольок" - це сорт хурми, який майже ніколи не в'яже. Усередині такий плід завжди темніше, тому і назва сорту - "шоколадний".

Психологічний тест! Виберіть монетку і дізнайтеся, чи зможете ви колись розбагатіти

четвер, 25 квітень 2024, 9:10

Залежно від ставлення до грошей: вміння їх заробляти і витрачати, людина може сколотити величезні статки, або стати банкрутом. Психологічний тест розповість, наскільки ви раціональні, і які зміни у фінансовому добробуті на вас очікують у майбутньому, п...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...