А ви це знали? Експерти розповіли, наскільки ефективна мазь Вишневського

Експерти популярної онлайн-платформи доказової медицини Бережи себе пояснили, чи доцільно використовувати мазь Вишневського, передають Патріоти України.

Що ми лікуємо маззю Вишневського

Мазь із незабутнім запахом, на жаль, часто входить до домашніх аптечок українців, – зазначають фахівці.За їхніми словами, ми звикли звертатися до бальзамічного лініменту за Вишневським, коли потрібно полікувати фурункули, опіки, обмороження, абсцеси, навіть псоріаз тощо. Часто при згадці цієї мазі можна почути запевнення, що вона “витягує гній”.

Трохи історії

Експерти нагадали, що хірург Вишневський розробив цей засіб у далекому 1927 році. Його широко застосовували при опіках, виразках шкіри і нагноєннях для лікування солдатів радянської армії під час Другої світової.

Не визнана медициною

До складу мазі входять березовий дьоготь (ось і джерело запаху), ксероформ і касторова олія. Мазь отримала свої диво-якості в час, коли радянська медицина мала обмежений спектр засобів і потужну пропагандистську машину.

Ефективність мазі не визнана жодною міжнародною медичною організацією, засіб не входить до жодного затвердженого переліку доказових препаратів, попередили експерти.

Перевірте себе! Психологійний тест визначить, що саме допоможе вам знайти справжнє щастя

середа, 7 серпень 2024, 7:12

Ви коли-небудь замислювалися, що саме допоможе вам знайти справжнє щастя? У нас є чарівний спосіб це дізнатися, передають Патріоти України. Тест у картинці підкаже, що саме принесе радість і гармонію у ваше життя. Будьте готові відкрити для себе щось н...

Народні прикмети на 7 серпня. Щедрим воздасться

середа, 7 серпень 2024, 7:05

7 серпня: церковне свято сьогодні, чому потрібно обов'язково подати милостиню. 7 серпня за новим церковним календарем (20 серпня за старим) - день пам'яті двох преподобних, Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського. ...