А ви це знали? Ягода, яка покращує здоров'я серця й мозку - потрібно лише дві порції на день

Нове дослідження показало, якщо включити до свого раціону цю ягоду, можна значно покращити роботу мозку та навіть знизити артеріальний тиск, передають Патріоти України.

Як пишуть у виданні Express, лікарка Ширін Гушманд разом зі своїми колегами провела клінічне дослідження, в якому взяли участь 25 здорових людей похилого віку (60-70 років).

Учасники експерименту щодня впродовж восьми тижнів споживали 26 грамів ліофілізованого порошку полуниці, що є еквівалентом 2 порцій свіжої ягоди. Після цього був період виведення, коли учасники не приймали добавку. Він тривав 4 тижні. Потім вони знову приймали порошок упродовж 8 тижнів.

В цей період у учасників вимірювали когнітивну продуктивність, кардіометаболічний стан, окружність талії та артеріальний тиск.

Результати приголомшили. У тих, хто їв полуницю, наприкінці восьмитижневого періоду на 5,2% збільшилася швидкість оброблення когнітивних функцій. Також на 3,6% покращився систолічний артеріальний тиск.

За словами лікарки Гушманд, раніше опубліковані дослідження вже продемонстрували деякі переваги полуниці для здоров’я серцево-судинної системи в різних популяціях, тому новий експеримент чудово підтверджує деякі з цих висновків.

Лікарі впевнені, що проста зміна дієти, як-от додавання до свого щоденного раціону полуниці, може значно покращити здоров'я у літніх людей.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...