А ви це знали? Як часто можна купати собаку

Ветеринар Amir Anwary стверджує, що багато власників не знають, скільки разів треба насправді купати своїх собак. Його поради здивували багатьох власників і підписників, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як часто мити собаку

Згідно з рекомендаціями ветеринара, собак не потрібно мити так часто, як вважає більшість. Він радить дотримуватися простого правила: помножте кількість разів, коли ви зазвичай миєте свого собаку, на п’ять. Наприклад, якщо ви купаєте собаку щотижня, це означає, що ви можете відкласти наступне миття до п’яти тижнів.

Відповідно до його слів, собаку можна мити лише раз на три місяці. Однак за потреби його можна купати раз на місяць. Часте миття, особливо щотижневе, може призвести до видалення природних олій зі шкіри собаки, що негативно вплине на здоров'я та якість шерсті.

Обговорення в Мережі

Ця інформація викликала жваву дискусію серед підписників ветеринара, а його відео отримало майже 3000 вподобайок і численні коментарі. Деякі власники висловили незгоду, зазначаючи, що їхні собаки мають кращий вигляд, коли їх миють частіше. Один з коментаторів написав, що купає свого чотирилапого друга щодня і його шерсть насправді краща, ніж коли він мив його щомісяця. В іншому коментарі власник написав, що купає свого вихованця щотижня, адже він швидко брудниться.

Але були й ті, хто підтримав думку ветеринара. Один із власників тварини прокоментував, що дресирувальник порадив їм взагалі не мити собаку, і шерсть їхнього вихованця має чудовий вигляд.

Можна сказати, що кожен собака унікальний і потреби в догляді за ним можуть варіюватися залежно від породи, віку та способу життя. Якщо у вас є сумніви щодо частоти миття вашого вихованця, краще проконсультуватися з ветеринаром.

Джерело: ТСН.ua

Наближає смерть! Названо їжу, від якої варто відмовитися заради довголіття

субота, 12 жовтень 2024, 19:00

Інколи нам важко відмовити собі у солодкому і хоча одне тістечко, навряд зможе сильно зашкодити організму, проте все ж слід бути обачними. Уникайте висококалорійних десертів з магазину, оскільки вони містять багато цукру та мають низьку поживну цінніст...

Не отримаєте фігуру мрії! Названо головні міфи, які заважають худнути

субота, 12 жовтень 2024, 18:05

Коли ви впроваджуєте у свою рутину новий фітнес-план, вірогідно ви можете почути різні поради, які можуть внести корективи у ваше схуднення. Хоча деякі з цих ідей мають сенс та можуть здаватись обґрунтованими, більшість з них є застарілими, а тому не з...