А ви це знали? Як лід може допомогти врятувати суп від кулінарних помилок

Ви варите гарячу першу страву, а вам пропонують покласти в неї лід. Така порада може викликати здивування, але вона в певних випадках має сенс. Пропонуємо вам дізнатися про це детальніше.

Подробиці

В кулінарії є безліч порад, які допомагають покращити страви, а іноді й врятувати від помилок. Якщо говорити про лід, то він таки рятівник.

Якщо бульйон занадто жирний або ви не розрахували та поклали засмажку з більшою кількістю масла чи олії, тоді лід вам точно знадобиться. Річ у тому, що він допоможе зв’язати жир.

В суп покладіть кілька кубиків льоду. Плівка, яка утвориться, буде доступна для знімання. Смак страви стане значно легшим. Смачного!

А ви це знали? Чому не можна схрещувати ноги в літаку

понеділок, 1 вересень 2025, 10:50

Подорожі літаком рідко бувають комфортними: вузькі сидіння, обмежений простір для ніг та довгі години без руху. Щоб зручніше вмоститися, багато пасажирів схрещують ноги. Однак фізіотерапевти попереджають – це може зашкодити вашому здоров’ю. Деталі розп...

Експерт назвав точний вік, коли варто кинути пити, щоб захистити мозок

понеділок, 1 вересень 2025, 9:36

Повна відмова від алкоголю в пізньому віці може допомогти зберегти пам’ять та незалежність, передають Патріоти України. Великобританія стикається з поширенням деменції: наразі нею хворіють 982 тисячі людей, а до 2040 року ця цифра може зрости до 1,4 мі...