А ви це знали? Як можна позбутися від жучків в крупі і в шафі на кухні

Від жучків в крупі і в шафі на кухні можна позбутися, якщо вжити заходів щодо їх знищення. Це поетапний процес з продуктами харчування, а потім і з меблями. Виключити їх повторну появу практично неможливо, але профілактика допоможе зменшити ризик, передають Патріоти України.

Які жучки живуть в крупі і шафах

У натуральних продуктах можуть завестися комахи, які їх зіпсують і вони стануть непридатними до вживання. Позбутися від жучків в крупі складно, але якщо ретельно підійти до вирішення цієї неприємності, то результату домогтися можна.

Вони можуть з'явитися не тільки в крупі, але і в інших продуктах: борошні, сушці, макаронах та інших. Є 4 види комах, які можуть оселитися в них:

  • борошняний хрущак — жук чорного або бурого забарвлення. Селиться в борошні і хлібобулочних виробах;
  • довгоносик — коричневі жучки з довгим хоботком, люблять все зерно, макарони, горіхи, бобові;
  • хлібний точильник — дрібний коричневий жучок, що вміє літати. Живе на складах, коморах. Поїдає зерно, борошно, не гребує лікарськими травами, чаєм;
  • суринамський мукоїд — рудобурий жучок розміром 2 мм. Їсть все, що знаходить, розмножується при високій вологості.

Потрапляють на кухню жучки разом з крупою, яку купили в магазині. Туди вона могла надійти вже зараженою личинками. Вони з'являються, коли для цього створюються сприятливі умови. Тому вивести їх практично неможливо, адже завжди є варіант принести додому наступну партію продуктів з личинками або жучками.

Як позбутися від жучків в крупі

Якщо вдома в крупах були виявлені жучки, то необхідно з ними відразу починати боротьбу. Вони дуже швидко розмножуються і вивести їх буде з часом важче.

Що потрібно робити, щоб позбутися від жучків в крупі:

  • пакети з крупою, де були помічені жучки, необхідно викинути;
  • якщо інші упаковки візуально здаються чистими, то це не означає, що там немає личинок. Їх потрібно піддати прогріванню в духовці або покласти в морозилку на кілька днів. Вони не витримають таку температуру і загинуть;
  • зсипати крупи в ємності з кришками, які щільно закручуються. Так можна убезпечити їх від проникнення жучків в чисту крупу, а якщо з'являться в якій-небудь, то вони не розповзуться по всіх продуктах;
  • коли шкода викидати продукти, можна поступити наступним чином: борошно потрібно просіяти і винести на холод, крупу прогріти або заморозити. При її промиванні перед готуванням жучки спливуть.

Що робити, щоб жучки не завелися в крупі або в шафах на кухні

Профілактика — найкраща міра чистої кухні від жучків і молі. Тому свої покупки необхідно оглядати ще в магазині. Жучків можна побачити в упаковці в крупі. Відповідно, її купувати не можна. Більше шансів наштовхнутися на таку, коли вона продається по акції. Це може говорити про те, що термін придатності добігає кінця, крупа довго пролежала на складі або з нею ще щось не так.

Шафи на кухні потрібно ретельно промити кілька разів поспіль. Це потрібно на той випадок, якщо в якійсь щілинці вижили личинки. Мити потрібно з використанням міцних дезінфікуючих засобів, милом, оцтом. Якщо є можливість, то потрібно провести обробку дихлофосом, приділяючи увагу кутам, щілинам, кріпленням.

Банки потрібно промивати і прогрівати після того, як крупа закінчується. На дні може накопичуватися мучка від крупи або макаронів, в якій легко хтось може завестися.

З народних засобів для боротьби з жучками в крупі можна використовувати лавровий лист, часник, м'яту, гвоздику. Їх можна покласти поверх крупи в банки і розкласти в шафках.

Жучків на кухні можна зібрати пилососом. Потрібно звільнити шафки від вмісту і добре пройтися по них трубою від пилососа без насадки. Встояти від такого напору повітря, що втягується, не зможуть легкі жучки і личинки.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...