А ви це знали? Як на характер людини впливає черговість її народження у сім’ї

Психологи впевнені, що старші і молодші діти з однієї родини мають абсолютно різні нахили і риси характеру. Як же на це впливає черговість народження? У вчених є на цей рахунок кілька цікавих наукових спостережень, передають Патріоти України.

Молодша дитина

Як правило, народжені в сім’ї молодші діти, виростаючи, працюють або на себе, або займають керівну посаду. Група психологів виявила, що остання дитина найчастіше з дитинства розвиває в собі дух бунтівника, і більшість з них схильні ризикувати, наприклад, відкривати власний бізнес. Молодші діти навіть у дорослому житті мають безліч хобі і захоплень, чого не можна сказати про їх старших братів і сестер.

Середня дитина

Якщо ви середня дитина, то, ймовірно, постійно допомагаєте іншим членам сім’ї. Ви великий альтруїст і часто ставите інтереси інших людей вище своїх власних. Ви також дуже товариські і маєте багато друзів, якщо вірити твердженням психологів.

Старший або єдина дитина

Якщо ви старшаабо єдина дитина в сім’ї, у вас більше шансів досягти успіху без сторонньої допомоги. У вашому характері переважають лідерські якості, але ви також схильні бути конформістами, тобто погоджуватися з думкою більшості. Це допомагає вам знаходити спільну мову з усіма, але не жертвувати, при цьому, своїми особистими інтересами.

  • Ще один цікавий факт

Вчені прийшли до висновку, що молодші діти найчастіше дружать з іншими молодшими дітьми, середні – з такими ж середніми, а найстарші діти найкраще знаходять спільну мову з тими, хто теж в своїй родині був первістком. Через схожість характерів з таких стосунків виходить хороша дружба чи міцна сім’я.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...