А ви це знали? Як не можна готувати макарони - найпоширеніші помилки, через які вироби виходять несмачними

Часто макарони злипаються, розварюються і виходять прісними. Все це через неправильну технологію приготування. А саме: температуру води, відварювання з кришкою чи без неї, з промиванням або без нього, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування макаронів. Якщо дотримуватись наступних порад – страва вийде ідеальною і за смаком, і за консистенцією.

Не можна висипати у холодну воду

Воду для макаронів спочатку потрібно закип'ятити та підсолити. Також, додати столову ложку олії, щоб вироби не злипались. До того ж, правильно відварені макарони не потребують промивання, адже цей процес лише псує смак.

Довго готувати макарони під кришкою не варто

Якщо макарони накривати кришкою – вони просто переваряться. Достатньо лише дотримуватись технології приготування, зазначеної на пачці.

Готування без солі

Без додавання солі смачні макарони приготувати не вийде. Спецію потрібно додати в момент, коли вода активно кипить. Вироби будуть мати гарний смак і не розваряться. Головне – не пропустити момент.

Недостатня кількість води

Потрібно дотримуватись чітких пропорцій води та виробів. Якщо рідини буде мало – макарони просто недоваряться. До того ж, крохмаль буде дуже відчуватись на смак.

Не варто готувати макарони одразу на декілька днів

Макарони найкраще їсти одразу після відварювання – саме тоді вони найсмачніші. Якщо ж залишити на наступний день – страва зіпсується. У холодильнику також залишати не можна.

Не можна залишати готові макарони у воді

Чим довше макарони перебувають у воді – дим більше вони псуються. Тому одразу після відварювання вироби потрібно скинути на друшляк.

Не робіть так! Три помилки зіпсують якість смаженої картоплі

вівторок, 16 квітень 2024, 7:07

Для того щоб порадувати сім’ю чудовою картоплею, варто спочатку навчитися її готувати так, як це роблять у ресторанах. У кухарів гарнір завжди виходить відмінної якості. Спочатку у коренеплоду схоплюється скоринка, яка дозволяє м’якоті вийти апетитною ...

Народні прикмети на 16 квітня: Що українці традиційно робили на Іринин день і чого намагались уникати

вівторок, 16 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 16 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучениць Агапії, Ірини, Ніки, Галини, Василини та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподобного Микиту Кесарійського. . Свято 16 квітня відоме як Ірина ...