А ви це знали? Як не можна зберігати мед - він втратить свою користь

Мед - це продукт, який може стояти вдома роками і, при цьому, залишатися смачним і корисним. Але це лише в тому випадку, якщо його правильно зберігати. За несприятливих умов мед може навіть забродити і втратити усі поживні компоненти, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як мед зберігати не можна. Щоб продукт залишався якісним – варто дотримуватись певних правил.

Чому мед починає бродити

Якщо мед забродив – корисним та смачним він не буде. Така ситуація відбувається, якщо продукт зберігається в умовах підвищеної вологості. Він підходить хіба що для випічки. Якщо вживати у самостійному вигляді – можуть виникнути проблеми зі шлунком.

Що відбувається, якщо мед зберігається за неправильної температури

Незначне порушення температури сприяє зниженню ферментів. Через це мед стає менш корисним. Якщо тривалий час зберігається занадто низька або занадто висока температура – утворюється і шкідливий гідроксиметилфурфурол.

Чи можна зберігати мед у холодильнику

Для зберігання меду важливі:

  • прохолода
  • сухість
  • затіненість
Оптимальною буде температура 11-15 градусів. В холодильник ставити мед не рекомендується. Продукт дуже швидко затвердіє. До того ж, там надмірна вологість.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...