
Мед - це продукт, який може стояти вдома роками і, при цьому, залишатися смачним і корисним. Але це лише в тому випадку, якщо його правильно зберігати. За несприятливих умов мед може навіть забродити і втратити усі поживні компоненти, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як мед зберігати не можна. Щоб продукт залишався якісним – варто дотримуватись певних правил.
Чому мед починає бродити
Якщо мед забродив – корисним та смачним він не буде. Така ситуація відбувається, якщо продукт зберігається в умовах підвищеної вологості. Він підходить хіба що для випічки. Якщо вживати у самостійному вигляді – можуть виникнути проблеми зі шлунком.
Що відбувається, якщо мед зберігається за неправильної температури
Незначне порушення температури сприяє зниженню ферментів. Через це мед стає менш корисним. Якщо тривалий час зберігається занадто низька або занадто висока температура – утворюється і шкідливий гідроксиметилфурфурол.
Чи можна зберігати мед у холодильнику
Для зберігання меду важливі:
Різдво викликає багато питань і обов’язків. Для одних воно символізує стабільність і безпеку, для інших - зміни та новий досвід. Дізнатися, якими будуть ваші свята у 2025 році, допоможе простий психологічний тест. Погляньте на п’ять різнокольорових різ...
Пластикові контейнери з часом можуть пожовкнути, особливо після тривалого зберігання їжі. Щоб повернути їм кришталеву прозорість, можна скористатися простими домашніми методами, пише The Spruce, передають Патріоти України. 1. Білий оцетОцет — чудовий н...