А ви це знали? Як перекусити перед сном без наслідків для фігури

Усім відомо, що їсти на ніч шкідливо. Однак іноді бажання перекусити набагато сильніше за будь-які принципи. Що ж у такій ситуації робити? Даємо кілька корисних порад, які допоможуть не погладшати, жуючи щось перед сном, передають Патріоти України.

Контролюйте розмір порції

Доречно з'їдати не повноцінну порцію їжі, а трохи меншу за ту, яку хочеться. Калорійність такого перекусу повинна бути не більшою за 100-150 калорій, щоб не завдати шкоди фігурі. Пізній перекус не зіпсує здоров'я, якщо це будуть ягоди, зелений салат, інші овочі або фрукти у невеликій кількості.

Після тренування їжте білок

У людей, що працюють, тренування зазвичай відбувається ввечері. А це означає, що додому ви потрапляєте ближче до пізнього вечора, а то й ночі. Витрата сил на тренуванні призводить до бажання з'їсти усе, що бачите на своєму шляху. Але робити цього не варто. Бажано перекусити чимось білковим: курячою грудкою, омлетом з 1-2 яєць, сиром, протеїновим батончиком. Так організм отримає необхідне заповнення сил і енергії, але при цьому не погладшає.

Їжте низькокалорійні продукти

Денна калорійність у середньостатистичної жінки становить близько 1500 калорій. Якщо з'їдати продукти на усю добову калорійність протягом дня, але не їсти після 18:00, то ні до чого гарного це не призведе. Вже через кілька годин голод матиме владу над розумом, і ви побіжите до холодильника. Таким чином, вийде великий профіцит. Краще залишати запас максимум на 300 калорій на той випадок, якщо захочеться перекусити перед сном.

Ляжте спати трохи раніше

Але що ж робити, якщо організм вимагає їжі, а уся добова калорійність вже спожита? У такому разі допоможе передчасний сон. Ляжте спати на кілька годин раніше, щоб забути про голод. Вранці на вас чекає дивовижне відчуття легкості!

Або ляжте спати пізніше

А можна вчинити і навпаки — лягти трохи пізніше, ніж зазвичай. З'ївши тарілку салату або плову прямо перед сном, організму стане важче заснути. А вночі він буде зайнятий тим, що перетравлюватиме їжу. Тому краще перечекати кілька годин після приймання їжі, щоб тілу стало трохи легше, і це не принесло вам зайвих кілограмів.

Їжте те, що хочете

Якщо ви розумієте, що хочете шматок піци або морозиво, то краще вгамувати свій психологічний голод. Інакше за статистикою ви зіштовхнетеся з тим, що захочете таку ж страву наступного дня. Як наслідок, з'їсте трохи більше, ніж зазвичай. Повірте, подібна страва у нормальній кількості не заподіє великої шкоди фігурі, тим більше якщо дотримані усі правила здорового способу життя.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...