Такий спосіб не підійде, якщо ви захочете перевірити яйця відразу в супермаркеті. У магазині можна лише візуально оглянути яйця і якщо ви бачите, що шкарлупа виблискує або ж пошкоджена, то краще відкладіть і оберіть візуально якісні яйця, передають Патріоти України.
Найбільш відомий і перевірений спосіб дізнатися, чи можна їсти яйця – це перевірити свіжість у воді. Просто опустіть яйце в склянку з водою: свіже потоне, а зіпсоване залишиться на поверхні.
Можна використовувати чисту воду чи приготувати сольовий розчин: на пів літра води взяти три чайних ложки солі, перемішати, поки всі кристали повністю не розчиняться.
Така перевірка базується на властивостях повітряної камери яйця, що з кожним днем зберігання збільшується в розмірах, тому воно і не тоне у воді.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...