
Крім різниці в кольорі червоні та жовті помідори відрізняються складом, а кожен сорт має свої унікальні переваги, пише ТСН, передають Патріоти України.
Користь жовтих помідорів
- Жовті помідори є чудовим вибором для тих, хто має алергію на червоні томати, оскільки вони рідше викликають алергічні реакції.
- Містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. А ще у 2 рази більше вітаміну В9 (фолієва кислота), ніж червоні помідори.
- Жовті помідори менш калорійні.
- Ретинол (вітамін A), який міститься у великій кількості в жовтих томатах, корисний для шкіри, зору та кісток.
- Жовті томати також багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися зі старінням клітин.
Користь червоних помідорів
- Каротиноїд лікопін, який присутній у червоних помідорах є потужним антиоксидантом і сприяє зміцненню серцево-судинної системи.
- Червоні помідори також багаті на пектин, що знижує рівень холестерину.
- Калій, на який багаті червоно помідори допомагає зміцнювати м'язи.
- Природний пігмент червоних помідорів — лікопін є потужним антиоксидантом, що допомагає захищати клітини від пошкоджень.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...