А ви це знали? Як правильно додавати картоплю в олів’є

Олів’є є одним із найпопулярніших салатів, тому існує безліч рецептів його приготування. Картопля вважається важливим компонентом страви, оскільки становить “основу”, до якої приєднуються смаки інших інгредієнтів.

Подробиці

Також коренеплід допомагає зробити салат більш ситним. Однак не всі знають про те, як правильно додавати картоплю.

У чому полягають основні хитрощі:

  • Найкраще вибирати коренеплід невеликого розміру. Така картопля вариться рівномірно.
  • Досвідчені господині рекомендують спочатку ретельно помити коренеплід, зробити горизонтальний надріз на шкірці та відправити у каструлю. За півгодини овоч буде готовий.
  • Картопля повинна охолонути. А зроблений надріз допоможе швидко та якісно відокремити шкірку.
  • Не варто додавати в салат занадто багато коренеплоду. Як правило, на велику порцію олів’є (1 кг) беруть лише 1 картоплину.
  • Якщо ви готуєте салат на свято, його кількість варто збільшити. Однак надто велика кількість картоплі робить салат “простішим” на смак.
  • Іноді виникають складнощі з подрібненням картоплі. Є проста хитрість, яка допоможе нашаткувати коренеплід швидко: необхідно взяти гострий ніж і обробити його олією без запаху.

Якого кольору ваша душа? Пройдіть тест та дізнайтеся унікальні факти про свій характер

понеділок, 20 травень 2024, 15:10

Кольори можуть відображати людські переживання та емоції. Тому обравши один з відтінків, ви зможете дізнатися про свій внутрішній стан значно більше, ніж раніше. Своєю чергою психологічні тести допомагають не лише психологічно, але й з точки зору розва...

Перевірте себе! Чи зможете знайти людину на цій оптичній ілюзії

понеділок, 20 травень 2024, 14:56

Оптична ілюзія з назвою "Де мій господар?" свого часу наробила шуму в інтернеті. Спочатку всім здається, що на ній намальована лише голова ведмедя. Але це не зовсім так, на малюнку "сховалася" людина і її потрібно знайти. Якщо самотужки знайти людину...