А ви це знали? Як правильно смажити котлети - з відкритою кришкою чи закритою

Хазяйки сперечаються: як смажити котлети - з відкритою кришкою чи закритою? Одні господині впевнені, що котлети не просмажуються належним чином під час смаження на відкритій сковорідці, інші вважають, що котлети перетворюються на гумову калошу, коли їх смажать під кришкою, передають Патріоти України.

Подробиці

А що з цього приводу думають досвідчені кулінари? Як правильно?

Є два варіанти, як смажити котлети, щоб вони добре просмажилися всередині.

Обидва способи приготування – і з відкритою кришкою і із закритою, по суті, вірні.

Але потрібно знати, як правильно смажити котлети, щоб вони не залишилися сирими всередині.

Перший варіант – котлети обсмажуються на відкритій сковороді, щоб схопилася скоринка і сік залишився всередині, а потім тушкують в соусі.

Другий варіант – котлети смажать з одного боку п’ять хвилин на сковороді з відкритою кришкою, а потім закривають кришку і смажать ще три хвилини.

Хазяйки, у яких котлети часто виходять недосмаженими, можуть допікати їх в духовці.

Це безпрограшний варіант – котлети виходять добре пропеченими та соковитими.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

субота, 1 листопад 2025, 3:16

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ознаки, що ви застрягли в рутині: Як повернути драйв і зробити життя знову цікавим

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 23:10

Рутина - це з одного боку стабільність і спокій, а з іншого - небезпека потрапити в пастку одноманітності. Вона дає відчуття контролю над життям, але коли її забагато, ми починаємо жити “на автопілоті”. Саме тоді з’являється відчуття втоми, апатії та в...