А ви це знали? Як правильно зберігати вино, щоб з роками воно ставало ще кращим

Зберігання вина у вертикальному положенні може значно знизити його якість, навіть якщо ви плануєте пити його відносно скоро, передають Патріоти України.

За словами Роуленда Кінга, спеціаліста зі зберігання та директора Quality Bottles, коли пляшка довго стоїть вертикально, корок починає висихати, а, отже, пропускає невелику кількість повітря всередин, що викликає окислення, яке притупляє смак і аромат, пише Express.

Він додав, що це може статися швидше, ніж багато хто усвідомлює. "Навіть якщо ви плануєте пити його найближчим часом, зберігання вина у вертикальному положенні протягом лише кількох тижнів може почати його псувати", – сказав експерт.

Натомість тримання пляшок горизонтально гарантує, що корок залишатиметься трохи вологим, що утворює природну герметичність і захищає напій всередині.

Тим, хто купує вино як подарунки або планує зберігати пляшки на Різдво чи інші особливі події, Роуленд рекомендує врахувати одне просте правило. Пляшка вина може бути недешевою в наші дні, тому правильне зберігання має значення.

Ідеально підійде прохолодне, темне місце, подалі від прямих сонячних променів, радіаторів або теплих шаф. Якщо у вас немає винної полиці, навіть розміщення пляшок на боці в кухонній шафі підійде.

Фахівець зазначає, що ці рекомендації стосуються як червоних, так і білих вин, незалежно від того, чи є вони бюджетними, чи преміальними сортами.

Розставлено крапки над "і": Що корисніше для здоров'я кісток - чай чи кава

п’ятниця, 26 грудень 2025, 16:49

Чай і кава мають різні переваги для здоров'я, але, як підтвердили нещодавно вчені, чай усе ж дещо корисніший для кісток, пише The Washington Post, передають Патріоти України. Науковці з Університету Фліндерса в Австралії провели дослідження остеопороти...

Чи потрібно промивати макарони після варіння? Відповідь вас здивує

п’ятниця, 26 грудень 2025, 16:12

Промивати макарони після варіння потрібно не завжди - усе залежить від того, як саме ви плануєте їх використовувати. Кулінари пояснюють: якщо паста подається з соусом або додається до супу, промивати її не варто, адже вода змиває крохмаль, який робить ...