А ви це знали? Як приготувати ідеальне картопляне пюре, щоб у ньому збереглися корисні вітаміни

Ідеальне картопляне пюре має бути ніжним за смаком, у міру солоним, ніжним та однорідною структурою. Щоб приготувати цю просту на перший погляд страву, потрібно знати деякі секрети. Насамперед важливо правильно вибрати сорт картоплі для пюре, правильно його нарізати і приготувати заправку, передають Патріоти України.

Ретельно очистіть картоплю від шкірки та "очків". Для приготування картопляного пюре вибирайте сорти з максимальним вмістом крохмалю. М'якоть картоплі має бути жовтою, тоді пюре буде смачним. Краще брати великі коренеплоди, їх буде простіше і чистити, і швидше варити.

Шматочки нарізаної картоплі мають бути однакового розміру. Чим менше шматки, тим швидше звариться картопля. Щоб зберегти в пюре більше вітамінів, картоплю найкраще кидати у киплячу воду, накрити кришкою та варити на середньому вогні.

Заправка для пюре має бути теплою. У пюре можна додавати не лише молоко та олію, а й сметану, вершки, йогурт і навіть кокосову олію. Не шкодуйте олії чи сметани, і добре перемішуйте пюре, щоб воно було однорідним. Розминати картоплю найкраще вручну, за допомогою товкача.Спеції також відіграють важливу роль у кінцевому смаку пюре. Картоплю можна варити з часником, очищеною цілою цибулею, лавровим листком, запашним перцем або перцем-горошком. Після того, як пюре звариться, приправи потрібно дістати з каструлі.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...