
Ідеальне картопляне пюре має бути ніжним за смаком, у міру солоним, ніжним та однорідною структурою. Щоб приготувати цю просту на перший погляд страву, потрібно знати деякі секрети. Насамперед важливо правильно вибрати сорт картоплі для пюре, правильно його нарізати і приготувати заправку, передають Патріоти України.
Ретельно очистіть картоплю від шкірки та "очків". Для приготування картопляного пюре вибирайте сорти з максимальним вмістом крохмалю. М'якоть картоплі має бути жовтою, тоді пюре буде смачним. Краще брати великі коренеплоди, їх буде простіше і чистити, і швидше варити.
Шматочки нарізаної картоплі мають бути однакового розміру. Чим менше шматки, тим швидше звариться картопля. Щоб зберегти в пюре більше вітамінів, картоплю найкраще кидати у киплячу воду, накрити кришкою та варити на середньому вогні.
Заправка для пюре має бути теплою. У пюре можна додавати не лише молоко та олію, а й сметану, вершки, йогурт і навіть кокосову олію. Не шкодуйте олії чи сметани, і добре перемішуйте пюре, щоб воно було однорідним. Розминати картоплю найкраще вручну, за допомогою товкача.
Спеції також відіграють важливу роль у кінцевому смаку пюре. Картоплю можна варити з часником, очищеною цілою цибулею, лавровим листком, запашним перцем або перцем-горошком. Після того, як пюре звариться, приправи потрібно дістати з каструлі.
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...