А ви це знали? Як шоколад знижує ризик серцевих захворювань

Згідно з новими дослідженнями шоколад може позитивно впливати на здоровя вашої серцево-судинної системи. Він не тільки впливає на наш настрій та покращує стан шкіри, а й виявився корисним для серця, вважають лікарі, передають Патріоти України.

Але мова не йде про молочний шоколад з карамеллю. А от невелика порція темного шоколаду у вашому раціоні може стати частиною корисного харчування, пише Eat This Not That.

Дослідження про вплив екстракту какао на зменшення смертності від серцевого захворювання Останнє дослідження, що з'явилося в The American Journal of Clinical Nutrition, вказує на те, що екстракт какао може значно знизити ризик серцевих захворювань серед людей старше 60 років.

У дослідження брали участь понад 20 тисяч учасників протягом кількох років. Стало відомо, що ті, хто приймав екстракт какао мали на 27% менше ймовірність померти від серцево-судинних захворювань.

Ефективність какао-бобів

Флавоноїди, які містяться в какао, відомі своїми антиоксидантними властивостями і можуть покращувати здоров'я серця та знижувати артеріальний тиск. Вони також показали потенціал у захисті когнітивних функцій у певному віці. Але слід зазначити, що флавоноїди також містяться в інших продуктах, таких як ягоди, чай та виноград, які є важливою частиною збалансованої дієти.

Щоб розуміти повний механізм впливу флавоноїдів на серцево-судинну систему, потрібні подальші дослідження. Однак на основі вже відомих переваг чорного шоколаду для здоров'я, його споживання з пізнанням справи може стати цінним внеском у вашу щоденну дієту.

Залийте в сковороді яблука тістом та приготуйте пиріг - елементарний рецепт

п’ятниця, 5 липень 2024, 18:07

Чудово, коли є можливість дуже швидко приготувати щось смачне. Пиріг на сковороді - вдалий приклад. Вам потрібно просто залити яблука тістом. На цьому приготування буде завершено, а ви будете мати смачний пиріг до чаю чи кави, передають Патріоти Україн...

Засоліть сало лінивим способом - воно буде танути у роті

п’ятниця, 5 липень 2024, 17:15

Якщо ви маєте сумніви в лінивому способі приготування сала, позбавтеся їх. За цим рецептом ви зможете легко його зробити. А ще вам сподобається смак ніжного сала, який у вас вийде, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні наступні прод...