А ви це знали? Як відокремити філе риби від кісток - простий і легкий спосіб

Риба - один з основних і дуже корисних харчових продуктів. Систематичне вживання риби допомагає поліпшити зір, а також здоров'я волосся, кісток і шкіри, передають Патріоти України.

Досвідчені господині знають величезну кількість страв, при приготуванні яких використовується морська або річкова риба. Вони рибу варять, смажать, тушкують, готують на пару, запікають в духовці. Для деяких страв, наприклад для приготування рибних котлет, тефтелей або рибного суфле, потрібно відокремити рибу від кісток і потім приготувати фарш.

Ось тут може виникнути маленька проблемка, так як риба від кісток відділяється неохоче, і багато її залишається на кістках. Наша порада підкаже вам, як дуже легко відокремити рибу від кісток, і при цьому на кістках зовсім не залишиться рибного м'яса.

Як легко відокремити рибу від кісток

  • Для роботи нам знадобиться риба, вода, ніж, обробна дошка, каструля.
  • Рибу очистити від нутрощів, плавців, якщо риба була з головою — видалити голову, добре промити.
  • У каструлі довести воду до кипіння, зняти з вогню і викласти рибу в каструлю. Закрити кришкою та залишити на 1,5-2 хвилини.
  • Вийняти рибу та відокремити від кісток. Процес відбуватиметься абсолютно легко.
  • Тепер із риби ви легко зможете приготувати фарш.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...