А ви це знали? Як використовувати мікрохвильову піч, щоб вона пропрацювала довше - обов'язкові для всіх правила

Мікрохвильова піч - невід'ємний предмет на кухні, який є у більшості українців. Але слід не забувати про догляд за технікою, щоб вона прослужила довше, передають Патріоти України.

Lifehacker розповів, як зробити так, щоб не довелося змінювати мікрохвильову піч раніше. Адже вона може прослужити близько 10 років. Перше, що слід пам'ятати, це кришка для їжі. Це дозволить зберегти техніку у чистоті.

При цьому не варто забувати мити мікрохвильову піч, коли вона забруднилася. Адже залишки їжі можуть поглинути енергію техніки та створити гарячі точки, які зашкодять кухонному приладу.

Але не забувайте і про бруд, що накопичується. Усередині мікрохвильової печі може утворитися тонка плівка, навіть якщо ви постійно накривали їжу кришкою і своєчасно витирали бруд. Чим довше не чистити техніку, тим складніше потім позбутися такої плівки.

Також варто очищати жироуловлювальні фільтри. Адже вони можуть зробити мікрохвильову піч менш ефективною, через що їй потрібно буде працювати інтенсивніше, що може скоротити її термін експлуатації. В інструкції до вашої техніки є інформація, як правильно знімати та безпечно чистити такий фільтр. Варто зазначити, що не кожна мікрохвильова піч обладнана таким фільтром.

Якщо ви не можете знайти інструкцію, то жироуловлювальні фільтри зазвичай розташовані знизу пристрою, і зазвичай легко знімаються. Після їх вилучення варто набрати раковину гарячої води і додати пару крапель знежирювального засобу для миття посуду. Помістіть туди фільтри і зачекайте, поки вони просочаться засобом, щоб легко прибрати жир. Після цього промийте їх і поверніть у мікрохвильову піч.

Варто знати: Чим корисна шовковиця, кому потрібно їсти її з обережністю

понеділок, 17 червень 2024, 13:30

Купа вітамінів, мінералів, органічних сполук - чому потрібно їсти шовковицю, передають Патріоти України. Розповідаємо, чому експерти рекомендують вживати шовковицю в разі авітамінозу, недокрів'я, шкірних захворювань як засіб для зміцнення здоров'я. Шов...

Ці відбивні неможливо не обожнювати - весь секрет у паніруванні

понеділок, 17 червень 2024, 13:09

Відбивні - ними важко здивувати. Так може подумати багато людей, але це тільки до моменту куштування відбивних з новим паніруванням. Вони набувають нового смаку, тож задоволення гарантоване, передають Патріоти України. Для приготування потрібні такі п...